Medi ambient

Sarrià de Ter valora emprendre accions legals per Hinojosa

L’Ajuntament ho estudiarà amb dos bufets d’advocats

S’afirma que s’ha viscut el pitjor estiu dels últims tres anys

“La pudor generada per l’activitat de la fàbrica d’Hinojosa de Sarrià de Ter és diària i, a més, aquest estiu passat ha sigut el pitjor dels últims tres anys.” És una de les circumstàncies que denuncia la plataforma ciutadana Prou, que aglutina veïns i veïnes del municipi que lluiten per posar fi a les molèsties per sorolls i males olors provinents de la indústria paperera. L’alcalde, Narcís Fajula, va manifestar ahir que es tracta d’una “problemàtica enorme” i, fins i tot, s’assenyala que la pudor ha arribat aquest any a punts geogràfics més allunyats dels habituals. És per aquest motiu que el consistori valorarà, amb l’ajuda i l’assessorament de dos bufets d’advocats, la possibilitat d’emprendre accions legals per solucionar la situació. Fajula admet que no és la via que més els agradaria (atès que considera que portant el cas als tribunals el procés es dilatarà encara més), però hi afegeix que la paciència se’ls ha acabat.

Les futures accions que es duran a terme es van parlar i debatre en el ple municipal de dimecres passat, al qual van assistir un grup de veïns de Sarrià i representants de la plataforma Prou. A través d’un comunicat emès ahir, l’entitat va posar en relleu que estan “farts de la contaminació causada per Hinojosa i de la condescendència amb què el consistori afronta el tema”. Així ho van exposar també el dia 25 de setembre en el torn de precs i preguntes, on van demanar que hi torni a haver més interacció entre l’Ajuntament i la plataforma. Paral·lelament, alguns veïns van requerir que “el conflicte amb Hinojosa tingui més prevalença als plens”. Lligat amb aquesta petició, l’alcalde ha avançat que, abans del començament de cada sessió plenària, es dedicaran deu minuts o un quart d’hora a repassar de manera exclusiva totes les novetats o la informació relacionada amb Hinojosa.

LA FRASE

Abans de cada ple dedicarem una estona a parlar d’informació relacionada amb Hinojosa
Narcís Fajula (ERC)
alcalde de sarrià de ter

LA DATA

2016
L’empresa Hinojosa va situar una de les seves plantes al carrer Josep Flores de Sarrià de Ter.

Mesurar el nivell de les olors

La plataforma Prou ha preguntat a l’Ajuntament per què no s’han dut a terme els estudis de contaminació odorífera. Fonts del consistori expliquen que aquesta setmana disposaran, precisament, d’un estudi d’olors realitzat per Hinojosa. L’Ajuntament, a més, va demanar a la Generalitat que en faci un altre i s’ha sol·licitat si és possible que des del municipi es disposi d’un aparell per mesurar la intensitat de les pudors. A banda, la plataforma recrimina que no s’hagi aplicat l’ordenança d’olors i que no s’hagi tancat cautelarment la fàbrica, prenent com a base la llei de salut pública.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona