Medi ambient

El vaixell draga aboca les primeres tones de sorra a la platja de Cabrera de Mar

A quarts de deu del matí, els treballadors de l'empresa Dragosa van començar a repartir la sorra provinent del fons marí que el vaixell draga havia abocat a les platges de Cabrera. L'embarcació va iniciar així un cicle que no s'aturarà fins a principis d'agost i que costarà 2,2 milions d'euros. I és que la draga treballarà dia i nit, ininterrompudament, fins que no hagi reomplert el litoral de Cabrera, Vilassar, Premià i Montgat.

El vaixell recull la sorra d'un banc que es troba davant de la costa de Premià de Mar i d'on l'empresa ha rebut l'autorització d'extreure fins a 1,2 milions de metres cúbics de sorra. D'aquests, 700.000 ja es van expulsar a les platges de Barcelona durant el mes de juny i els 500.000 restants queden per abocar al Baix Maresme. Un cop connectat al conducte d'expulsió, la draga diposita sorra durant 40 minuts. Es tracta d'una sorra fosca, a causa de la humitat, que contrasta amb la més clara que hi ha a les platges. Un cop passin els dies, però, aquesta sorra s'eixugarà i quedarà integrada a la resta. Quan acaba d'abocar el carregament, el vaixell torna al davant de les costes de Premià a reomplir els seus diposits. Aquest pas s'allarga durant dues hores i mitja aproximadament, segons van explicar ahir tècnics de l'empresa Dragosa. En aquest temps, les màquines excavadores s'encarreguen de repartir la sorra expulsada de manera uniforme.

Durant aquesta setmana, les màquines treballaran a les platges de Cabrera de Mar, on ahir els banyistes estaven força dividits. «Ens embruten l'aigua i la sorra», es lamentava Carme Vila, que assegura que va a la platja quasi tots els dies. Uns altres, però, prefereixen que la platja tingui una amplada superior. Per la seva banda, l'alcalde del municipi, Joan Vilà, va destacar a l'Agència Catalana de Notícies que la regeneració és una «despesa inútil» perquè no hi ha cap actuació paral·lela per garantir que la sorra suportarà un altre temporal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona