Medi ambient

L'Argentera

L'Ajuntament explica l'estat del projecte

150 veïns van escoltar les explicacions del consistori

L'Ajuntament de l'Argentera va convocar per ahir a la tarda una reunió amb els veïns per explicar-los el projecte de la pedrera. Prop de 150 dels gairebé 300 veïns que té el poble a l'estiu van assistir a la reunió. L'alcalde, Lluís Maria Castellví, la va definir com una reunió “complicada, perquè és una hipotètica pedrera, encara”. Segons Castellví, es tracta d'una explotació “petita”, que ocuparia poc més de 30 hectàrees. S'hi extrauria granit 53, un tipus de granit “molt buscat”. L'empresa MJ Gruas, segons explicava Castellví, es dedica principalment a l'obra pública, que requereix utilitzar aquest granit. El projecte també preveu construir una carretera fins a Colldejou, amb un pressupost d'1,5 milions d'euros. Els aportaria “íntegrament”, explicava Castellví, l'empresa explotadora, que també s'encarregaria del manteniment de la carretera mentre treballés a la pedrera.

Ni a favor ni en contra?

Castellví va dir que tot projecte que arriba a l'Ajuntament s'estudia, però que no té potestat per admetre'l a tràmit. Ara és al Departament de Medi Ambient, que n'estudia la viabilitat, però això no significa que s'acabi executant. En aquest sentit, Castellví va comentar que no s'hi mostra “ni a favor ni en contra”, però considera que és “absurd” parlar d'un projecte que no és segur que es tiri endavant. El màxim responsable municipal va lamentar que “es diguin mentides contínuament”, referint-se clarament als integrants de la plataforma Defenterra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.