Medi ambient

baix ebre

Els aiguats deixen més de 200 litres al sud de les Terres de l'Ebre

A Mas de Barberans, Montsià, se'n van recollir 213, a Tortosa, 123 i la força de l'aigua va provocar danys

La circulació ferroviària i les carreteres, afectades

Els aiguats que van caure ahir a l'extrem sud de les Terres de l'Ebre van deixar quantitats de precipitació extraordinàries, entre 120 i 200 litres en nombroses poblacions del Baix Ebre i el Montsià. Destaquen els 213 litres de Mas de Barberans, els 167 d'Ulldecona, els 123 litres de Tortosa o els 115 de l'Aldea. Segons l'Agència Catalana de Notícies (ACN), des de les vuit del vespre de dissabte fins a les cinc de la tarda d'ahir, els Bombers van rebre ja 109 avisos per la pluja, la majoria a Tortosa per inundacions de baixos d'habitatge, garatges i carrers. A la Ribera d'Ebre també es va recollir quantitats properes als 50 litres, com a Ascó.

Ahir al matí, però, les emergències es van centrar a la ciutat de Tortosa. Al llarg de la matinada els Bombers van haver de rescatar diverses persones d'un vehicle amb problemes a la zona del barranc dels Caputxins, on havia crescut molt el pas de l'aigua. De fet, a la capital del Baix Ebre és on es van produir les incidències més grans, amb el canal de la dreta de l'Ebre –de regants– amb un cabal molt superior a l'habitual. Amb tot, la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE), va comunicar a Protecció Civil que la situació de l'Ebre és de cabal abundós però lluny de qualsevol situació de risc per desbordament.

L'eix de l'Ebre, tallat

Les fortes pluges van obligar a tallar la circulació a l'eix de l'Ebre (C-12) a l'altura de Tortosa, però amb desviaments senyalitzats. També es van tallar per inundacions la C-42 entre l'Aldea i Tortosa; l'N-235 a l'Aldea; la TP-3311 a Galera, però hi ha desviaments senyalitzats; la TV-3321 a Alcanar i la T-301 a Tortosa (aquesta via també està tallada en un altre tram a Tortosa però per obstacles a la via). A més, el Servei Català de Trànsit també va recomanar d'anar amb compte a l'hora de circular per les següents vies: TV-3314 a Godall, TV-3421 a Mas de Barberans i T-1025 entre Santa Bàrbara i Mas de Barberans. A l'altre extrem del país, a l'Alt Empordà, destaquen els 119 litres que es van recollir a Portbou.

La línia R-16, interrompuda a Tortosa

Renfe va haver d'interrompre la circulació de trens de la línia R16 entre les estacions de Tortosa i l'Aldea Amposta, però es va garantir el servei des de Barcelona fins a l'Aldea Amposta. El tren que va sortir ahir a les 7.46 hores de l'estació de França, amb arribada a Tortosa a les 10.15 hores, va finalitzar el seu recorregut a l'estació de l'Aldea Amposta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona