Medi ambient

meteorologia

Susqueda deixa de vessar i el cabal fluvial es redueix

El balanç de l'episodi de pluges deixa el Montseny, l'Alta Garrotxa i l'Albera com les zones amb més precipitacions

El pantà de Susqueda va deixar de vessar ahir a la matinada. A diferència de l'episodi de pluges del març, quan l'aigua va sobreeixir diversos dies, aquesta vegada només ho va fer dimecres. El cabal d'entrada a Sau es va reduir ahir notablement, i sumant això al fet que les previsions meteorològiques indiquen que en els pròxims dies no plourà, s'ha pogut reduir el volum d'aigua que es deixa anar de Susqueda. Tot i que el cabal de sortida continua sent molt elevat, de 80 metres cúbics per segon, aquest ja es fa passar majoritàriament per les canonades de la central elèctrica.

Ahir els rius gironins van anar reduint progressivament el cabal, si bé encara continua sent, en general, molt superior a l'habitual. La Muga tenia un cabal, ahir al vespre, a Castelló, de 50 m³/s; la Tordera a Fogars, de 30, i el cabal de l'Onyar, a Girona, era de 5 m³/s. Només el Ter es va mantenir més estable, prop dels 200 m³/s al pont de Torroella, si bé la tendència era a la baixa.

El Servei Meteorològic de Catalunya va fer balanç ahir de l'episodi de pluges entre dissabte i dimarts. L'Alta Garrotxa va ser la zona que més aigua va rebre, amb més de 150 litres per metre quadrat. L'Albera, el Montseny i una part de la Selva interior i una franja de les Gavarres també es van acostar a aquests registres. En poblacions, Albanyà ha comptabilitzat 184 l/m²; Portbou, 142; Beget, 115, i Espolla, 111. La majoria de les comarques gironines es van situar entre els 50 i els 100 l/m².

LA XIFRA

80
metres cúbics per segon
és el que es deixava anar ahir des de Susqueda, que ja no sobreeixia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.