Medi ambient

Gestió dels espais naturals i frontera

L'Euroinstitut Català Transfronterer de la universitat de Perpinyà Via Domícia organitza una diada de formació sobre les diferències de gestió de les diverses administracions del territori

A través de Natura 2000, legislació europea de gestió dels espais naturals, els estats membres de la Unió Europea tenen un marc legal de protecció del patrimoni natural. Aquest marc comú de referència no preveu pas, tanmateix, models de gestió idèntics per a tots els estats membres, el que condueix a a situacions complicades en indrets com els espais naturals comuns a Catalunya Nord i la Catalunya autònoma.

L'Euroinstitut Català Transfronterer de la universitat de Perpinyà organitza una formació sobre aquest tema, dimarts 13 de desembre, a la Casa dels Països Catalans de la mateixa universitat. S'hi presentaran els diferents nivells de gestió a banda i banda de la frontera estatal. L'objectiu és “identificar les barreres administratives o altres que frenen els projectes de cooperació” i trobar com “amillorar una gestió conjunta dels espais naturals transfronterers”.

Intervindran en aquesta iniciativa Jordi Parpal, de la direcció general de polítiques del medi ambient i Lluís Balaguer del departament d'agricultura, ramaderia i pesca, per part de la Generalitat de Catalunya, Thibaut Rodriguez del conservatori dels espais naturals del Llenguadoc-Rosselló i Inés Carrillo directora del Consorci de l'Alta Garrotxa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona