Medi ambient

Diputats nacionalistes preocupats per la planta de Cervera del Maestrat

La diputada Oltra ha presentat una bateria de preguntes davant el legislatiu valencià

Després de visitar les instal·lacions de la planta de tractament “la Bassa”, corresponent al Pla Zonal de Residus de la Zona 1, a Cervera del Maestrat, després d'estar aquest tres mesos ja en un ple funcionament, la diputada valencianista Mònica Oltra i altres militants de la seua coalició, han detectat una sèrie de deficiències sobre les quals han muntat preguntes davant les Corts valencianes.

A la visita realitzada es comprova la naturalesa calcària i càrstica del paratge de La Bassa, contràriament a algunes manifestacions del principi del projecte que asseguraven la seua condició argilosa per a justificar l'elecció de la ubicació.

D'altra banda, el gerent manifesta haver entrat a planta, durant els 5 primers mesos del funcionament, unes 20.000 tones i que hi un 40% d'aquesta quantitat que ha anat a l'abocador. Tot i semblar un percentatge massa elevat, i a la vista de la poca quantitat de material recuperat dipositat en el magatzem, el percentatge que va a abocador es deu aproximar almenys al 60%.

De la percepció directa es constata que les bales de residu bioassecat no n'és tal per la quantitat de mosques que atrau tan bon punt ix de la línia de compactació, i que l'abundor de restes plàstiques, llaunes, cautxú, etc. que contenen aquestes bales de bioassecat contradiu l'afirmació de que es recupera el màxim de materials. Així mateix, una gran part dels residus s'aboca triturat i sense compactar als camions que l'han de transportar a l'abocador. Això genera molta pols, olors i mosques.

La nau de residus voluminosos no aparenta haver funcionat massa donada la pobra acumulació de materials existent.

Les condicions de salubritat dels treballadors de la línia de triatge són notablement deficients i a l'igual que per a l'abocador, no s'entén que malgrat les deficiències i el canvi d'orientació sobre el terreny de les edificacions, l'Institut de Certificació realitzara un informe negatiu sobre l'adequació de la planta al projecte d'obra aprovat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona