La nova partició marítima obliga l'ajuntament de Calp a informar els interessats

El Ministeri de Medi Ambient proposa uns mapes cartogràfics i terrestres que en alguns casos contenen desviacions

L'Alcalde de la vila, Joaquim Tur, celebrarà dijous vinent a les 11.30 hores, una assemblea informativa amb els afectats per la nova partició del domini públic marítim i terrestre promogut d'ofici pel Ministeri de Medi Ambient, mitjançant la direcció general de costes, a fi d'explicar les conseqüències que aquesta mesura afectarà les propietats i les accions que poden adoptar-se en defensa dels seus interessos.

La reunió es celebrarà a la Sala d'Actes de l'Ajuntament i comptarà amb la presència de tècnics municipals que podran respondre els dubtes que s'hi originen.

Segons ha manifestat el primer munícep, els serveis jurídics de l'Ajuntament estan estudiant diferents al·legacions a la resolució ministerial, relacionades amb els plànols, cartografia, criteris de definició de fites i d'altres qüestions menors. No obstant això, han de ser els propietaris qui hagen de formular la seua defensa i és per això que ha estat convocada l'assemblea.

La partició que ara proposa l'administració estatal i que va estar publicada al Butlletí oficial de l'estat el 13 d'agost, afecta una tramada de costa de 15.800 metres i s'observa l'aplicació de criteris diferents de servitud, segons es tracte de Borumbolt o Marivilla. Però el que més ha sorprès la municipalitat és que aquesta resolució ministerial no va acompanyada de cap memòria justificativa o que la documentació existent al consistori no justifica cap altre repartiment.

Comprovació de partició

Els propers 22 i 23 de setembre es procedirà a la comprovació de la partició, un tràmit consistent en l'estudi dels plànols que han estat remesos pel Ministeri. Aquesta comprovació es farà en tres tramades.

El 22 de setembre a les 10 del matí es verificarà la tramada existent des del límit municipal de Benissa, fins al Parc natural del Penyal d'Ifach. El dia 23 s'estudiarà la tramada existent entre el Parc Natural fins al carrer de la Xiqueta, tot incloent el Saladar. El 24 de setembre serà el torn que resta fins al terme municipal d'Altea.

Els actes de comprovació tindran lloc a la Sala Blau de la Casa de la Cultura i podran assistir els interessats o els seus representants, amb la documentació que acredita aquesta representació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona