Infraestructures

Millores a la línia de tren de Barcelona a Manresa

La companyia Adif ha anunciat que invertirà més de 800.000 euros per millorar la seguretat a la línia de tren de Barcelona a Manresa, que gestiona Renfe. Els treballs es duran a terme en cinc trinxeres situades al Bages –dues a Manresa, dues a Castellbell i el Vilar i una a Sant Vicenç de Castellet–. El contracte, amb un termini d'execució estimat d'onze mesos, s'ha adjudicat a l'UTE formada per les empreses Pavasal i Vía Civil per un import de 803.412 euros. S'hi sumarà una partida de 35.806 euros per serveis que aporta directament Adif. L'objectiu de l'actuació és consolidar les trinxeres per millorar la fiabilitat i la qualitat, a més de reduir la probabilitat d'incidències. També es vol minimitzar la possibilitat de despreniments sobre la via. A Manresa, per exemple, aquesta obra permetrà eliminar els limitadors de velocitats temporals, i per tant, reduir el temps de trajecte. Entre les feines que es faran hi ha el reforç dels diferents materials rocosos i el sanejament de l'estructura i els elements de protecció per prevenir despreniments. A més, es faran feines de sega i desbrossament, així com també la supressió d'arbres, amb l'autorització corresponent.

A la línia Barcelona-Manresa-Lleida Adif està invertint més de 3,1 milions d'euros en actuacions de modernització de la infraestructura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona