Infraestructures i serveis

Tortosa reprèn la reforma del pont de manera tímida

Els grups de l'oposició critiquen l'encariment de l'obra i la falta d'un calendari d'execució de la rehabilitació

Satisfacció entre els veïns, tot i que reclamen que s'acceleren els treballs

Les obres de reforma del pont de l'Estat es van reprendre ahir tècnicament tot i que de manera tímida, ja que només hi havia un parell d'operaris treballant. Amb tot, l'Ajuntament sosté que els pròxims dies s'incrementarà el personal després de l'acord que han aconseguit amb l'empresa Acciona, que ha passat a ser la sòcia majoritària de la unió temporal d'empreses que té l'obra adjudicada i de la modificació del projecte, que s'ha encarit 217.000 euros, un 21%.

L'increment del cost de la rehabilitació del pont de l'Estat ha estat criticat pels grups de l'oposició, que consideren que és fruit de la mala gestió del govern de Bel. “Celebrem que es reinicien les obres, però lamentem que sigui a canvi d'un sobrecost per la mala planificació del govern”, va manifestar el portaveu de Movem Tortosa, Jordi Jordan. També el PSC sosté que el cas del pont és un exemple més de la “nefasta” gestió del govern dels contractes públics municipals. “L'increment del preu sembla una compensació perquè Acciona assumeixi l'obra, després que hagi quedat clar que l'altra empresa no tenia solvència econòmica”, va dir el portaveu del PSC, Enric Roig. Els grups de l'oposició també lamenten la falta de transparència del govern local i que han sabut la represa de les obres a través dels mitjans. “Vam registrar una instància per demanar informació i encara ens han de respondre”, va dir Jordan, que reclama el detall de la modificació del projecte i el retard que experimentarà l'obra.

Per la seua banda, la Federació d'Associacions de Veïns valora positivament que s'hagi posat fil a l'agulla. “Esperem que posen més personal i l'obra no s'eternitze”, va manifestar el president de l'entitat, Josep Baubí.

LA XIFRA

217.000
euros
més costaran les obres de reforma del pont de l'Estat, segons la modificació del projecte.

“Tortosa ja està col·lapsada per les obres”

El govern local no es planteja cap canvi en la circulació per millorar la mobilitat que s'ha vist afectada per les obres del pont. Des del grup de Movem Tortosa insisteixen en el fet que donar pas alternatiu pel pont de l'Estat milloraria la circulació. “L'alcalde diu que no es pot donar pas altern perquè es col·lapsarien els carrers de l'entorn del pont, però sembla que no se n'ha adonat que Tortosa ja està col·lapsada per les obres. Pot ser no ho veu perquè és a Madrid”, va assenyalar el portaveu de Movem Tortosa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona