Infraestructures i serveis

Cal Metge de Cornellà serà un espai polivalent

El pressupost municipal de l’any vinent inclouen una partida de 350.000 euros per a la compra de la finca, situada a la plaça del Maig, però l’edifici no es condicionarà a curt termini

L’Ajuntament de Cornellà del Terri comprarà l’any vinent cal Metge, una casa de la cèntrica plaça del Maig, per convertir-la en un gran espai polivalent per a serveis i entitats locals. L’adquisició s’ha previst en el pressupost del 2018 –aprovat aquesta setmana– amb una partida de 350.000 euros, però la transformació de l’edifici no es preveu a curt termini, sinó que es mirarà de fer en el pròxim mandat. “La casa està ben conservada i, per tant, la despesa a fer-hi no serà desorbitada”, explica l’alcalde, Salvador Coll. La finca inclou un espai exterior que –també a la llarga– s’obrirà com a espai públic.

Del XIX

Cal Metge, que data del 1855 (segons s’indica en la llinda de l’entrada principal), és un edifici de planta baixa i dos pisos inclòs en l’inventari de béns arquitectònics de la Generalitat. El nom li ve probablement del fet que hi havia viscut un professional de la medicina. A les darreries de la Guerra Civil, s’hi va instal·lar un hospital per atendre els soldats republicans.

El pressupost

El pressupost de Cornellà del 2018 pugen a 2,6 milions d’euros, 400.000 euros més que aquest any. A banda de l’esmentada adquisició, en l’apartat d’inversions destaca la partida de 125.000 euros que es destinarà a renovar la coberta del pavelló esportiu, que es troba en força mal estat. Per a aquesta despesa es preveu disposar d’una ajuda de la Diputació, l’import de la qual encara no s’ha concretat. Altres inversions seran, per exemple, per a l’enderroc de la SAT Agater (l’empresa es trasllada i, de moment, l’Ajuntament convertirà el solar en un aparcament), manteniment de camins i ajudes a entitats i famílies. Per al pressupost participatiu es reserven 40.000 euros, el doble d’aquest any. “Seguim invertint i alhora reduïm l’endeutament (se situarà entorn d’un 30%) i no necessitem recórrer al crèdit”, ha manifestat l’alcalde.

LA XIFRA

2,6
milions d’euros
és el pressupost de Cornellà del Terri per al 2018.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona