Infraestructures i serveis

infraestructures

Serinyà també reclama el desdoblament de la C-66

L’alcalde recorda que l’“autovia” és una petició del territori i que no es poden conformar amb les obres de millora de la carretera que la Generalitat ha previst executar aquest any

Les obres de millora en un tram de la C-66 que inclou el terme de Serinyà, previstes per a aquest any, no han de fer perdre de vista que el que es demana des del territori és el desdoblament de la carretera, entre Cornellà del Terri i l’enllaç amb l’A-26, a Besalú. Aquesta és l’opinió de l’alcalde de Serinyà, Josep Antoni Ramon (ERC), que reclama l’execució del desdoblament com a solució definitiva a la mobilitat entre la Garrotxa i el Pla de l’Estany i, alhora, per a la racionalització del trànsit al seu municipi. “Va costar molt consensuar el traçat i em sembla un projecte molt bo; s’ha de construir com més aviat millor”, manifesta Ramon.

No és la primera veu que se sent alertant de la situació: tant el PSC (a l’oposició a Olot) com el ple del Consell Comarcal de la Garrotxa (governat pel PDeCAT) han recordat a la Generalitat que és necessari el desdoblament, independentment que ara es facin millores a la carretera per guanyar seguretat. Els uns i els altres es feien ressò del temor que, pel fet que ara s’inverteixi en la C-66, el projecte de l’autovia quedi oblidat.

Molts diners

El desdoblament es va treure per primer cop a exposició pública el 2004. Aleshores el seu pressupost estimat era de 80 milions d’euros, però s’hi van anar introduint diverses millores que van encarir el projecte fins als 172 milions.

Tot i l’elevat cost, es preveia que l’autovia estigués enllestida el 2010, però l’esclat de la crisi econòmica va deixar el projecte aparcat. L’avantprojecte inclou, entre altres obres d’envergadura, dos túnels de doble galeria a Serinyà i a Fares (Sant Ferriol), així com un viaducte nou per salvar el riu Ser.

LA XIFRA

14
anys
fa que el projecte del desdoblament es va treure per primer cop a exposició pública.

Pendents de les millores en seguretat

La Generalitat va anunciar que aquest hivern començarien les obres per millorar la seguretat de la C-66 entre l’accés nord de Banyoles i el trencall de Besalú, a la recta de Fares. Tenen un pressupost de 5,4 milions d’euros i un termini d’execució de 15 mesos. La millora consistirà a construir tres rotondes (al trencall del bar Les Coves, a l’accés a Serinyà i a la recta de Fares), que estaran il·luminades, i posar carrils d’acceleració i desacceleració a l’altura del nucli de Fares, entre altres intervencions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona