Infraestructures i serveis

JOAN PONS

PORTAVEU DE LA PLATAFORMA ATUREM BCNWORLD

“Tota la vessant política de BCN World ja havia estat resolta”

El pla per construir un parc hoteler i d’oci a la Costa Daurada, l’antigament batejat com a BCN World, no avança. La plataforma contrària al projecte recela del retard

La plataforma Aturem BCN World ha registrat una petició al Departament d’Economia de la Generalitat perquè es pronunciï sobre la caducitat del concurs de llicències de joc que hi ha obert en relació amb l’explotació dels casinos al megacomplex d’oci que s’ha de construir a la Costa Daurada i que gestionarà Hard Rock. La tramitació de l’expedient acumula mesos de retard. El termini per resoldre definitivament el concurs ha caducat?
Nosaltres entenem que sí. I per això el que hem fet ha estat registrar aquesta petició a la Secretaria d’Hisenda. Si ha caducat, que es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC). Si ells creuen que no ha caducat, que ens justifiquin el perquè de la vigència. Tant la normativa específica que regula el concurs públic per a les llicències com la normativa general, diuen que el termini màxim des que s’obre el concurs fins que es resol és de sis mesos.
La Generalitat al·lega que els terminis estan subjectes a possibles congelacions.
Aquestes suposades congelacions, en les bases del concurs de llicències de jocs i apostes, no hi estaven previstes. Per tant, si consideren que s’ha procedit a activar aquesta congelació, que ens expliquin com s’ha fet. En el cas que hi hagi hagut la congelació dels terminis, entenem que s’hauria d’haver publicat al DOGC, perquè bé que s’hi havia publicat qualsevol pròrroga.
Que no s’hagi publicat res al DOGC, us fa malfiar?
Més que malfiança, no ens deixa de sorprendre, tot plegat. Hem passat d’un discurs en què se’ns deia que estava dat i beneït i que Hard Rock era un candidat excel·lent, a trobar-nos que ara el motiu que al·lega la Generalitat és que necessita temps per estudiar el projecte que ha presentat Hard Rock perquè és complex. És estrany que hagi aparegut aquesta complexitat, perquè les converses de Hard Rock amb la Generalitat venen de lluny.
És possible que la situació política actual ho hagi entorpit?
Estic convençut que no, perquè no estem parlant d’una decisió política, sinó d’una decisió tècnica. Es tracta de mirar si la proposta de Hard Rock compleix les bases i els requisits del pla director. Qui resol no és cap conseller, és el secretari d’Hisenda. I no està suspès ni inhabilitat, és un càrrec en vigor.
Però Lluís Salvadó, antic secretari d’Hisenda i màxima autoritat en la tramitació del projecte, va ser detingut i rellevat en el càrrec.
Primer va ser responsabilitat de Lluís Salvadó, però quan se’l va destituir es va nomenar una altra persona, l’Albert Castellanos. Tota la vessant política de BCN World ja havia estat resolta en el seu moment, totes les decisions en què havia d’intervenir el Parlament o algun conseller ja es van resoldre fa més d’un any. Ara el que està pendent són qüestions merament tècniques. El 155 va entrar en vigor a finals d’octubre. Des de finals de juny fins a finals d’octubre van passar una colla de mesos i no va haver-hi activitat, no es va informar de res. Una altra cosa diferent és que no vulguin sortir a dir que el projecte ha fracassat, això és un altre tema.
BCN World ha fracassat?
Ha fracassat absolutament. Hard Rock suposadament hi tenia interès des de feia temps, sabia quines eren les condicions. Que la Generalitat digui ara que el projecte és complex i que cal estudiar-lo a fons, denota que Hard Rock va presentar la seva proposta perquè tocava, perquè era l’única candidata que no hi havia renunciat. Però no es tirarà endavant perquè no té viabilitat econòmica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia