Infraestructures i serveis

Exigeixen la gratuïtat a l’AP-7 i a l’AP-2 arran d’un nou xoc mortal

El delegat de l’Ebre i l’alcalde de les Borges Blanques demanen bonificacions per als camions a les dues autopistes

El delegat del govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, i l’alcalde de les Borges Blanques (Garrigues), Enric Mir, van demanar ahir al Ministeri de Foment que abordi ja la bonificació per a camions dels peatges a les autopistes AP-7 i AP-2 a les terres tarragonines i lleidatanes.

Ho van fer coincidint amb una nova víctima mortal com a conseqüència d’un xoc amb un camió que va tenir lloc ahir a Alcanar (Montsià). Segons va informar el Servei Català de Trànsit, a primera hora del matí d’ahir el conductor d’una furgoneta va morir després de xocar frontalment amb un camió a l’N-340 a l’altura d’Alcanar. L’accident mortal, que va tenir lloc a un quart de set hores del matí per causes que s’investiguen, va obligar a tallar la carretera en els dos sentits de la marxa i no va ser fins a quarts de vuit que es va poder reobrir el pas de vehicles en un sol carril amb sentit alternatiu. L’accident va tenir lloc tot just el dia després que un camioner va acabar ferit després de bolcar el seu camió a la via també a Alcanar.

Per això, ahir, el delegat ebrenc va reaccionar al nou accident mortal exigint al Ministeri de Foment que compleixi els compromisos assumits per l’anterior govern, del PP. Va remarcar que el govern de la Generalitat ja ha publicat la resolució al DOGC per desviar els camions de l’N-340 cap a la veïna AP-7 i va demanar la gratuïtat del trànsit intern ebrenc per l’autopista. Pallarès no va dubtar a afirmar en declaracions difoses per Efe que “ara fa falta que Foment aprovi les bonificacions corresponents que s’aplicaran en el tram de l’AP-7 i que es faci efectiva la mesura i el compromís que ja fa temps que estaven fets: no podem esperar més”.

També ahir va demanar això mateix pel que fa a l’N-240 i a l’alternativa AP-2 pel que fa a les comarques tarragonines i de Ponent l’alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir. L’alcalde borgenc va demanar al ministeri que faci gratuïta per als ciutadans de les Garrigues l’AP-2 de Lleida a Montblanc (Conca de Barberà) almenys fins que no acabi la concessió, al 2021, “atesa l’elevada sinistralitat” que hi continua havent a la carretera a la comarca.

Mir considera que la mesura ajudaria a descongestionar la carretera d’un sol carril per sentit que vehicula el trànsit entre el Camp de Tarragona i Lleida junt amb la bonificació per als camions que permetria que fossin desviats per l’autopista de les Borges Blanques fins a Montblanc. Mir considera que aquestes mesures millorarien la seguretat del trànsit fins que no es faci realitat fins a Lleida el perllongament de l’autovia A-27, que avui només uneix Tarragona amb Valls i que no arriba encara ni a Montblanc perquè s’està pendent de la construcció del túnel de Lilla.

Precisament, diumenge, una setantena de persones van tallar la rotonda d’entrada a l’AP-2 a Montblanc per protestar per l’aturada de les obres de construcció de l’A-27. La setmana passada, la subdelegació de l’Estat a Tarragona preveia reprendre les obres “aviat”.

LA FRASE

Que Foment compleixi els acords i implementi el desviament de vehicles per l’AP-7
Xavier Pallarès
delegat a les Terres de l’Ebre


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona