Infraestructures i serveis

El setge de botellots a Sant Antoni de Calonge no s’atura

Aquest cap de setmana, només la Policia Local ha fet 442 serveis per l’allau de joves i l’alcalde insisteix que calen restriccions

Les platges tancades a Palafrugell i l’Escala mitiguen però no eviten aldarulls

La Policia Local de Calonge i Sant Antoni, sense comptar intervencions dels Mossos d’Esquadra, va dissoldre fins a 35 grups de joves que feien botellots de matinada dissabte, diumenge i dilluns al municipi, amb un total de 442 serveis per atendre queixes, 15 comissos de begudes alcohòliques, 45 actes de sanció incoades per consum d’alcohol a la via pública i cinc positius per haver consumit drogues, a banda d’intervenir en una baralla amb navalles i dos robatoris amb força. Va ser el balanç il·lustratiu que l’alcalde calongí, Jordi Soler, feia ahir al migdia, després d’haver “implorat” per enèsim cop en les darreres setmanes que el Procicat prevegi restriccions de mobilitat nocturna a la població tot i no assolir ràtios pandèmiques prou alarmants, excepció que el govern sí que va preveure després que ho sol·licités l’Ajuntament veí de Castell-Platja d’Aro.

Després d’una veritable nit de malson entre dissabte i diumenge, Soler admetia que el dilluns a la matinada havia tornat a ser prou conflictiva, amb un grup de persones que, provinents de les cales Gogó i Cristus, van acabar aplegant-se a la platja de Torre Valentina, “amb un nivell de fressa i gresca similar, i més danys en el mobiliari urbà”. Sumats als 30.000 euros en desperfectes que havien peritat el dia abans, l’alcalde donava per bona l’estimació de 60.000 euros en destrosses.

A banda del trencament de vidres al pavelló o l’escola La Sínia, Soler es queixava que van haver de desactivar el reg automàtic al passeig, després que alguns joves trenquessin a cops de peu desenes d’aspersors i difusors d’aigua en funcionament a la matinada.

Contactes amb Interior

Jordi Soler va explicar que havia parlat amb el delegat d’Interior a Girona, Jordi Martinoy, amb el qual havien convingut que calia adoptar “algun tipus d’acció”, però esperava poder parlar amb algun responsable més de Salut o del Procicat per mirar que Calonge i Sant Antoni formin part dels municipis amb restriccions nocturnes, i evitar així concentrar botellots clandestins dels joves de tota la demarcació que abandonen les zones d’oci de Platja d’Aro, quan tanquen els locals, o Palamós, també amb toc de queda.

Si no se’n surten, l’alcalde avisava novament que les reserves turístiques per a la segona quinzena d’agost continuen caient, i hi ha “gent que ja ha marxat” abans d’hora, un risc afegit per a un sector hostaler prou tocat per la pandèmia.

Tancaments de platges

A Palafrugell o l’Escala, altres de les poblacions que aquest estiu estan patint també els efectes de les concentracions nocturnes de joves, el cap de setmana ha estat menys conflictiu arran del tancament de platges. Al primer municipi, la Policia Local ha detectat que les concentracions són ara més petites i disperses, en parcs i espais com ara aparcaments de supermercats. Però ahir van haver d’intervenir per frustrar una trobada al paratge Boet, o comissar un altaveu al carrer Equador de Tamariu, i les queixes de veïns pel soroll nocturn continuen.

A l’Escala, la tònica que explicava l’alcalde, Víctor Puga, a l’agència ACN és similar. El tancament de platges ha permès evitar les aglomeracions a Riells, però el problema s’ha atomitzat en altres espais públics, sota control dels cossos policials.

LES XIFRES

35
botellots
ha frustrat la Policia Local de Calonge i Sant Antoni en tot el cap de setmana al municipi.
442
serveis
derivats de les concentracions clandestines ha hagut de fer el cos, amb denúncies i altres incidents.
232
trucades
de veïns va rebre la centraleta de la Policia Local arran dels sorolls i alertant d’incidents.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona