Infraestructures

INFRAESTRUCTURES

CiU fa pinya contra el pla director de l'àrea de Girona

Catorze alcaldes i regidors de CiU dels catorze municipis de l'àrea gironina impulsen un recurs de reposició conjunt al pla director

Els convergents governen en sis dels catorze municipis afectats

Alcaldes i regidors de CiU de les 14 poblacions gironines afectades pel pla director de l'àrea urbana de Girona es van reunir ahir a l'ajuntament de Riudellots per debatre la presentació d'un recurs de reposició conjunt entre els catorze municipis contra el pla director, al qual el govern de la Generalitat ja ha donat el vistiplau definitiu. Disposen del termini d'un mes per materialitzar la proposta.

El full de ruta, segons van explicar, consistirà en la creació d'una comissió el màxim de consensuada possible entre tots els equips de govern, al marge del seu color polític. En el cas que el pretès consens no sigui possible, van dir que estan disposats a tramitar el recurs de reposició igualment.

Segons van explicar, a banda, cada Ajuntament va presentar en el seu moment les al·legacions corresponents, un total de 397, de les quals, assegura CiU, la majoria han estat desestimades.

Pel que fa als motius que els fan desestimar el pla director, argumenten que “vulnera d'una manera clara l'autonomia municipal” i que ha estat redactat sense buscar el consens amb els municipis més afectats.

L'amfitriona de la reunió i alcaldessa de Riudellots, Montserrat Roure, va explicar a tall d'exemple el cas del seu municipi, un dels més afectats, va dir, pel pla director. Va dir que per a Riudellots es preveu la creació d'una gran àrea industrial i una altra gran superfície per a habitatges que no recullen la realitat de la població. Ho va puntualitzar amb la data que de l'actual superfície prevista per a sòl industrial encara els queda un 40% per requalificar. També consideren irreal la previsió que s'ha fet fins a l'any 2026 de creixement demogràfic, que creuen exagerada, i que passa dels 143.000 habitants que sumen ara les catorze poblacions als 215.000 en quinze anys. Hi van ser presents representants dels municipis d'Aiguaviva, Bescanó, Celrà, Fornells de la Selva, Girona, Llambilles, Quart, Salt, Sant Gregori, Sant Julià de Ramis, Sarrià de Ter, Vilablareix, Riudellots de la Selva i Vilobí d'Onyar.

Des de l'oficina de Política Territorial de Girona ho veuen, però, molt diferent. Asseguren que estan sorpresos d'aquesta iniciativa convergent perquè, segons afirmen, van informar en tot moment els ajuntaments sobre el funcionament del pla, tant en el moment de la seva redacció com en el moment de la seva exposició pública. Esmenten, com a exemple d'això, que van ser ateses el 90% de les al·legacions. Fet que contradiu el que van exposar ahir els representants de CiU.

LA XIFRA

14
Els municipis
afectats pertanyen a l'àrea de Girona, excepte Vilobí i Riudellots que hi són pel tema de l'aeroport.

LA DATA

10/10/10
És el termini
que tenen els 14 municipis per presentar el recurs de reposició al pla director de l'àrea urbana de Girona.

LA FRASE

El pla és un atemptat greu contra l'autonomia dels ajuntaments i els interessos del poble
Montserrat Roure
alcaldessa de riudellots


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona