Infraestructures

infraestructures

La piscina de Palamós i Calonge, l'estiu del 2012

La mancomunitat, amb Vall-llobrega, va signar ahir el contracte amb la societat que la farà i gestionarà

És la primera mancomunada de Catalunya

La piscina de Palamós, Calonge i Vall-llobrega, llargament reivindicada, entrarà en servei l'estiu de l'any vinent. Aquesta sembla que ja és la data definitiva, després que ahir la presidenta de la mancomunitat dels tres municipis, Maria Teresa Ferrés, signés el contracte per a la seva execució i explotació per 35 anys amb representants de la societat mercantil Salut i Esport Gavarres, que incorpora les quatre empreses que van presentar-se juntes a la licitació –l'única.

La firma clou un llarg procés, especialment per un tema urbanístic, ja que calia requalificar el sector. La piscina es farà dins el terme de Calonge, al Balitrà Sud, però a tocar de la vila de Palamós, que és on hi ha més població. L'edifici de la piscina tindrà una superfície de 4.200 m², i la resta seran aparcaments i zona verda. La gran novetat de la piscina dels tres pobles és que és la primera mancomunada que es tira endavant a Catalunya. Quant al cost, 1,4 milions d'euros provenen de subvencions.

LA XIFRA

5,2
milions d'euros
és el cost del complex esportiu, després que la mancomunitat en reduís el cost 1,7 milions.

Esmenar matisos del contracte

Abans de la signatura, l'assemblea de la mancomunitat es va reunir per aprovar un parell de matisos del contracte per “facilitar-la”, segons va reconèixer la presidenta de l'entitat, arran de ser qüestionat per la societat Salut i Esport Gavarres. Les dues esmenes, que va aprovar la mancomunitat, amb l'única abstenció del regidor de CiU de Palamós, Pere Coll, afectaven aspectes molt puntuals del plec de clàusules de la licitació del projecte. Un dels matisos que es van acordar era que l'empresa no haurà de pagar el cànon a la mancomunitat de 50.000 euros a l'any fins que s'arribés a la quota de 3.100 usuaris. L'altra era que es mantenen com a millores al projecte, i per tant no contractables, el pàrquing enquitranat, les pistes de pàdel o un parc de patinatge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.