Infraestructures

infraestructures

Un conductor per cada tren cremallera de la vall de Núria

Ferrocarrils de la Generalitat estalviarà 200.000 euros

Diu que s'han fet prou inversions en seguretat

Ferrocarrils de la Generalitat deixa amb un sol conductor cada unitat del tren cremallera de Núria en el marc d'un pla d'estalvi de més de vuit-cents mil euros fins a final del 2012 que també inclou mesures a l'estació d'esquí de la Molina i que forma part d'un pla d'estalvi en l'àmbit metropolità d'aquesta empresa pública de 44,7 milions d'euros. L'agent únic s'aplicarà a partir del 9 de gener i és possible gràcies a la renovació del material mòbil i a millores en infraestructures com ara la supressió del pas a nivell a Queralbs, l'augment de la capacitat dels aparcaments i el nou túnel del Roc del Dui. Tot plegat ha contribuït a una millora en matèria de seguretat i a una millor distribució dels viatgers en les estacions de Ribes-Vila i Queralbs que han permès eliminar la figura del cap de tren i implantar l'agent únic. Ara es podrà disposar de més personal a les estacions i estalviar en contractacions temporals.

A la Molina, Ferrocarrils hi ha construït un nou centre de biomassa, ha renovat el sistema d'innivació i ha instal·lat un nou sistema de regulació de la calefacció a les casetes dels remuntadors. La inversió puja a 686.000 euros i l'estalvi en consum d'energia és de 150.000 euros anuals.

LA XIFRA

200.000
euros d'estalvi comportarà la implantació
de l'agent únic als trens del cremallera de Núria.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.