Infraestructures

VALLÈS OCCIDENTAL

Sabadell eliminarà 50 horts per construir l'accés pel sud

L'Ajuntament ha comunicat als agricultors que hauran de marxar en els pròxims mesos

Els propietaris dels terrenys demanaran una compensació

Els horts situats a l'entrada sud de Sabadell hauran de desaparèixer en els pròxims mesos. Així ho ha comunicat l'Ajuntament a la cinquantena d'agricultors que treballen aquests terrenys, en alguns casos des de fa més de trenta anys. Segons ACN, el consistori ha indicat que la decisió es deu al fet que pròximament començaran els treballs per construir el nou accés viari a la ciutat, que està previst que travessi aquest espai i que s'anomena Portal Sud. El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Joan Manau, va afirmar que es tracta d'una qüestió “d'interès general”, ja que la supressió dels camps es deu a la “millora d'una infraestructura de comunicació important” com és la construcció del Portal Sud.

El projecte s'emmarca en les obres de millora d'aquest sector de la ciutat, que s'estan desenvolupant a l'entorn del nou parc empresarial de Sant Pau de Riu-sec i que entre altres infraestructures han inclòs la construcció de la rotonda alçada de la C-58 i la nova entrada sud de Sabadell, que connecta la C-58 amb el nou parc i també amb Badia del Vallès i Barberà. “El que es farà és perllongar la carretera que s'ha construït en paral·lel a la C-58, que continuarà fins a l'altura del Sabadell Moda Centre”, hi va afegir Manau.

“Hi ha qui és aquí des de fa 30 anys”

Els horticultors han rebut la notícia amb sorpresa, ja que asseguren que mai els havien informat sobre aquest projecte. “Sabem que volen fer passar una carretera per aquí i que volen que marxem”, va explicar Manuel Pardo, un jubilat que treballa un terreny d'aquesta zona des de fa anys. Pardo va assegurar que els afectats es reuniran dilluns que ve amb un advocat per saber quins drets tenen, ja que consideren que l'Ajuntament els hauria de compensar d'alguna manera: “Hi ha qui és aquí des de fa més de trenta anys, qui ha pagat pel terreny i qui simplement l'ha ocupat”, comenta l'home.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.