La Generalitat inverteix 3,7 milions per millorar les telecomunicacions a la comarca fins a finals del 2010

Es preveuen 61 actuacions relatives a telefonia mòbil, banda ampla i TDT

Davant d'alguns alcaldes i regidors de la comarca, el secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, va presentar ahir les especificitats del Vallès Occidental Connecta. El projecte, que s'ha anat desenvolupant durant tota la legislatura i que s'acabarà a finals del 2010, ha portat implícita una inversió de 3,7 milions d'euros de la Generalitat, dels quals 1,4 ja són visibles en millores en la cobertura de la telefonia mòbil, internet de banda ampla i TDT; i els 2,3 restants es faran servir per portar a terme les 29 actuacions previstes que encara s'han d'executar.

«Fins al segle XX, els que posaven al mapa les localitats i els nuclis de població eren les carreteres i els camins; ara són les telecomunicacions», va explicar Bosch, que no només té clar que són un element bàsic «per a la cohesió social i l'equilibri territorial, sinó també per al desenvolupament econòmic». Per aquest motiu, una de les prioritats ha estat la intervenció en els 153 polígons industrials del Vallès Occidental, que a finals de l'any que ve ja tindran la cobertura de com a mínim un dels operadors –l'administració només s'encarrega de garantir que es pugui trucar al 112 d'emergències– i de banda ampla. Pel que fa als nuclis urbans, tots els de més de 50 habitants tindran tots tres serveis, i bona part dels altres 22, també. On no arribi la TDT –masies aïllades–, hi haurà un ajut perquè es pugui fer ús del satèl·lit. Finalment, el vicepresident del Consell Comarcal, Francesc Xavier Martín, va signar un conveni per crear una comissió de seguiment.

S'instal·laran sis torres noves

Entre les intervencions que encara queden per fer-se, hi ha la creació de sis torres de telecomunicacions al Vallès Occidental. Concretament, es preveu que es construeixin a Sant Cugat (dues), a Ullastrell (dues, tot i que una està pendent d'una validació tècnica), a Rellinars i a Castellar. La secretaria de Telecomunicacions, en tots els llocs on s'ha detectat alguna deficiència, en primer terme ha intentat aprofitar alguna de les torres ja existents, per tal d'aprofitar-ne les prestacions. A tot arreu, però, no ha estat possible, i per aquest motiu ha encarregat aquestes construccions. Bosch va destacar que l'única contraprestació que s'ha demanat als ajuntaments és «la cessió dels terrenys». En aquest sentit, i a partir de simulacions informàtiques, la Generalitat els ha ofert tres emplaçaments possibles en cada cas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona