Infraestructures

La Universitat Catòlica comporta riscos per a les arques de Sant Joan d'Alacant

La coalició Compromís denuncia que es tracta d'un projecte improvisat

La diputada de Compromís Mireia Mollà ha assegurat hui que “l'operació que s'està portant a terme per implantar la Universitat Catòlica de Múrcia (UCAM) en el municipi de Sant Joan no comporta cap garantia i, en este sentit, posa en perill els recursos públics que s'estan destinant per a la seua creació”.

Mollà ha realitzat aquestes declaracions durant la roda de premsa que ha oferit hui a Sant Joan, amb els regidors de Compromís al municipi, Albert Caturla i Xavier Sala i el portaveu comarcal, Robert Vilaplana.

La diputada ha indicat que “en primer lloc, no podem entendre que l'Ajuntament de Sant Joan destine un sòl públic i compre un edifici públic per regalar-lo a una universitat privada en detriment de l'interès general; però, a més, ens trobem amb què el consistori està invertint uns recursos en una actuació que està demostrant-se totalment improvisada i, en eixe sentit, podria no acabar portant-se a terme”.

L'Ajuntament s'ha entestat en convertir-se en l'intermediari de la cessió de la residència de temps lliure, propietat de la Generalitat, a la UCAM, una operació molt complexa i arriscada que només s'entén si l'equip de govern té l'objectiu de netejar la imatge del Consell, al comprometre's a que es realitzen com a contrapartida unes obres en dos centres educatius, que la Conselleria hauria d'haver portat a terme fa molts anys.

Per això, Mireia Mollà, que ha alertat també de la saturació d'oferta universitària a la que s'arribaria en les comarques d'Alacant i ha explicat que el grup parlamentari ha elevat diferents preguntes perquè la Conselleria confirme si va a vendre la residència de temps lliure a l'Ajuntament de Sant Joan i explique què passarà en cas que les obres dels centres educatius tinguen un cost més elevat que la venda d'aquest immoble.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona