Els alcaldes fan pinya per defensar la nova carretera C-31 de la Tallada a Vilamacolum

Fan un acte conjunt i carreguen contra les veus crítiques

L'alcalde de Viladamat, Joan Bardera, va fer d'amfitrió de la trobada de diversos alcaldes de l'Alt i el Baix Empordà, en què els representants de vuit ajuntaments, tots ells vinculats al PSC, van defensar la necessitat de les obres de la carretera C-31. Bardera va explicar que aquesta reforma de la carretera feia deu anys que els ajuntaments afectats la reclamaven i va assegurar que és injust que es jutgi la infraestructura abans que estigui acabada. L'alcalde va aprofitar per destacar que fins ara totes les peticions de millora han estat acceptades pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques que lidera Joaquim Nadal i que esperen que els acabats es facin com els alcaldes han demanat.

Pel que fa a les crítiques que hi ha hagut per l'elevació de la carretera, Bardera va dir que s'ha fet per protegir la fauna i que els ponts que s'han construït s'han fet per millorar els accessos a les poblacions. «Els pagesos no hauran de fer tants quilòmetres per anar d'un lloc a un altre», va dir. A més, va retreure que els ecologistes que ara es queixen no ho fessin «quan tocava» i va dir que «perden la credibilitat quan ho critiquen tot». «La gent que passi per la carretera veurà millor el paisatge de l'Empordà», va defensar.

Un altre dels alcaldes afectats, el de Torroella de Fluvià, Pere Moradell, va ser més contundent i va dir que no entén les crítiques que ha generat la carretera. «Si en alguna cosa falla la carretera és que no és de dos carrils per banda», va dir. Moradell hi va afegir alguns comentaris sobre part dels artistes que s'han pronunciat sobre aquesta qüestió: «En Lluís Roura viu a primera línia de mar, en una casa amb un impacte brutal en el paisatge, i en Ramon Pujolboira i l'Enric Pladevall tenen cases a la muntanya, que si tots fessin com ells no quedaria res. Ells poden fer cases on vulguin i els altres no poden fer ponts? Els ajuntaments ens vam barallar molt per tenir aquesta carretera. No entenc aquesta protesta contínua contra la carretera.» Moradell també es va lamentar dels accidents mortals que hi ha hagut a la C-31. També va parlar l'alcalde de Vilamacolum, Jordi Arnall. «Això serà un preludi de quan es comenci a parlar dels molins de vent, que també es queixaran. Al final, què és el que els va bé?», es va preguntar.

La Tallada es desmarca

L'alcaldessa de la Tallada d'Empordà, Roser Bagué, acompanyada d'un regidor, va assistir a la trobada d'ahir però va manifestar que no està plenament d'acord amb com s'ha fet la carretera.

A part, també hi van ser per donar suport als ajuntaments afectats l'alcalde de l'Escala, Estanis Puig; el de Riumors, Josep Maria Padrosa; el de Ventalló, Narcís Gasull (acompanyat del regidor d'Urbanisme), i el de Sant Miquel de Fluvià, Àngel Posas. Consol Cantenys va ser a la reunió com a representant del PSC a l'Alt Empordà.

70%
de moviments de terra fets.
El Departament de Política Territorial i Obres Públiques té les obres de la C-31 en aquest tram molt avançades i també ha fet el 90% del desbrossat que estava previst. A part, totes les estructures que s'han de construir estan iniciades. La Generalitat considera que es treballa a bon ritme, i tot i que està previst que l'obra s'acabi a la tardor de l'any que ve, si es pot el departament mirarà d'enllestir-la abans. Les obres van començar el mes de gener.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.