Infraestructures

L'Alt Empordà rebrà 781.141 euros de la Diputació

El Pla Únic d'Obres i Serveis específic destina aquesta inversió a setze projectes de quinze pobles de la comarca

El Pla Únic d'Obres i Serveis, el vessant anomenat específic, que assumeix la Diputació destinarà ajudes a 53 pobles de la demarcació, 15 dels quals són a l'Alt Empordà. En aquesta comarca, les inversions fluctuen dels 85.000 euros que rep un projecte de rehabilitació a l'Escala als 5.021 que es destinaran a la reparació de la coberta del local polivalent de Ventalló. L'Alt Empordà rebrà el 27,8 % de les subvencions d'aquest any amb un total de 781.141 euros dels 2.802.827 que repartirà entre tots els projectes que cofinança.

El projecte més costós dels empordanesos subvencionats és la rehabilitació de l'edifici de l'Alfolí de la Sal a l'Escala, una obra que precisament s'ha començat a executar aquesta setmana i que té un cost global de poc més de 300.000 euros en aquesta darrera fase. La Diputació inverteix en aquest espai 85.000 euros. La meitat de les obres tenen assignada una partida de 70.000 euros. Aquest és el cas de la substitució de la canonada d'abastament en alta d'aigua potable de la cascada d'en Rabassa a Agullana. També ho és el projecte de millora de la xarxa bàsica de camins públics d'Albanyà o el pla de construcció d'una nau al cementiri de Garriguella. A Palau de Santa Eulàlia, les dues fases de rehabilitació de l'antic ajuntament també rebran 70.000 euros. La subvenció serà d'aquesta
xifra per a tres projectes més, la reforma del magatzem municipal de la Vajol; la rehabilitació dels tancaments exteriors i millores en el centre cívic de Vilamacolum, i les obres d'abastament d'aigua
des de la canonada del servei d'abastament en
alta que es fan a Vilamaniscle.

A Camallera es destinaran 35.741 euros a cobrir part del finançament de les obres de millora del pavelló polivalent. A Llançà, la Diputació subvenciona dos projectes, un per 42.114 euros, que és l'adequació de l'accessibilitat a l'edifici de l'ajuntament, i una altre amb 36.115 euros, que és la rehabilitació de les cobertes del cementiri del port i la casa de cultura –biblioteca.

A Navata la rehabilitació per a l'adequació i la consolidació del centre cívic rebrà 12.400 euros, i a Portbou la substitució dels tancaments de l'edifici de l'ajuntament estarà subvencionada per la Diputació amb 18.000 euros. També tenen partida de subvenció l'adequació i pavimentació del camí de Vilartolí a Espolla (35.000 euros) i el projecte de supressió de barreres arquitectòniques a les oficines de l'ajuntament de Terrades (21.723 euros).

LA XIFRA

85.000
euros.
Les xifres fluctuen entre els 85.000 euros que rep l'Escala destinats a Alfolí de la Sal i els 5.000 de Ventalló.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona