Serveis

Adjudiquen 4 milions en ajuts per a l'abastament d'aigua

Vint-i-quatre municipis gironins es beneficien dels ajuts de l'ACA per millorar la qualitat de les aigües en localitats amb fonts contaminades o que s'abasteixen amb camions cisterna

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha adjudicat 4.071.027,26 milions d'euros en ajuts per abastament a 24 municipis gironins. Amb aquesta línia d'ajuts –que també es convocarà el 2017 i el 2018– es pretén donar suport als municipis amb problemes de garantia d'abastament, ja sigui perquè tenen les seves fonts de proveïment contaminades per factors diversos, perquè no estan connectats a les xarxes regionals i en anys de sequera requereixen el suport d'abastament mitjançant camions cisterna o perquè es vol ampliar i diversificar les fonts de captació de l'aigua per evitar la dependència d'una sola font de proveïment que pugui portar a situacions complicades.

Les obres subvencionades –en espera de la resolució definitiva un cop superats els tràmits corresponents– es podran executar fins a l'1 de novembre del 2018. Els ajuts cobreixen part de l'import sol·licitat pels ajuntaments gironins, que en total sumava 6.497.792,06 euros. Segons l'ACA, els criteris i imports de subvenció –població i consum d'aigua– que s'han aplicat garanteixen la distribució equilibrada i equitativa dels recursos, la coresponsabilitat i la solidaritat dels municipis per optimitzar i prioritzar els recursos per atendre les situacions de més vulnerabilitat.

L'ajut més alt que s'atorga va a parar a l'Ajuntament de Vidreres, per a la connexió de l'abastament d'aigua potable de Vidreres des de l'artèria Costa Brava. L'ajut, de 500.000 euros, cobreix una part dels 1.630.183,98 euros sol·licitats. També destaca l'ajut de 361.618,68 euros a l'Ajuntament de Maçanet de la Selva per a actuacions diverses per a l'abastament d'aigua potable a la urbanització Residencial Park, una inversió per a la qual el consistori sol·licitava 708.522,97 euros.

Per contra, l'ajut menor que s'atorga és de 18.063,73 euros, per a l'Ajuntament de Rabós.

LA DATA

1.11.2018
Dia
límit per poder executar les obres que es beneficien dels ajuts.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona