Els busos suspenen de nou els serveis mínims pels atacs de piquets als vehicles

L'entitat d'usuaris es pronuncia contra els incontrolats

Com a mínim, cinc autobusos van ser apedregats a Granollers i vuit al Baix Llobregat, on es va suspendre el servei de 22 línies regulars. La patronal comptava que hi havia hagut fins a 25 autobusos apedregats, i que també s'havien produït altres incidents a Mataró, Sabadell o Sant Pol de Mar. A l'estació del Nord de Barcelona es van suspendre onze serveis amb destinació a Santander, Madrid, Vic i l'aeroport de Girona. Al Vallès Oriental van ser apedregats cinc busos de l'empresa Sagalés a la zona del col·legi Granullarius i de la plaça de Serrat i Bonastre i es van trencar els vidres dels vehicles, alguns dels quals estaven ocupats per viatgers i alumnes que es dirigien a la Roca, les Franqueses, la Garriga i Vilanova del Vallès. L'empresa va presentar una denúncia als Mossos i va suspendre els serveis mínims del matí, i l'Ajuntament dubtava que es poguessin reprendre els de la tarda pel nombre limitat de policies locals per fer tasques d'escorta. Els busos de les empreses Rosanbus i Oliveras, del grup Baixbus, van suspendre el servei poc abans d'iniciar-lo. Van sortir sense problemes de les cotxeres davant la presència dels Mossos d'Esquadra però van ser apedregats abans d'arribar a Santa Eulàlia i al polígon Pedrosa de l'Hospitalet, on havien de començar el servei. Mentre que pels sindicats CCOO i UGT la vaga va tenir un seguiment del 95% dels treballadors, les patronals Fecav i Audica expliquen que el seguiment va ser irregular perquè, mentre que algunes empreses que no feien vaga van poder dur a terme els serveis amb tota normalitat, d'altres o bé feien vaga però complien els serveis mínims o bé no els podien prestar pels incidents.

En aquesta segona convocatòria de vaga, fins i tot l'entitat d'usuaris del transport públic PTP ha volgut expressar públicament que considera «totalment inacceptable» que, en nom del dret legítim de vaga, algunes «accions d'incontrolats» hagin posat en risc «la seguretat de les persones» i malmès la imatge i les reivindicacions de tots els treballadors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona