Infraestructures i serveis

Municipal

Pineda es torna a quedar sense aigua per una avaria

És la segona incidència greu en quinze dies, i es preveia resoldre-la després d'unes deu hores sense servei

El govern local no amaga el seu enuig i amenaça Sorea d'“estudiar alternatives”

Una altra avaria en la xarxa de subministrament va deixar sense aigua ahir la majoria d'abonats de Pineda de Mar. Aquesta és la segona vegada en quinze dies que el municipi es troba amb una incidència greu en el servei, tot i que es tracta de diferents canonades. Segons Sorea, l'empresa subministradora, la d'ahir la van causar les obres de reparació que s'estan fent aquests dies a la canonada general de l'Alt Maresme, de titularitat del Consell Comarcal, que és la que abasteix d'aigua potable diverses poblacions de la zona i que prové de la planta potabilitzadora de Palafolls. “Mentre es feien els treballs, una peça molt gran de la canonada es va moure i això va provocar l'avaria”, asseguraven fonts de la companyia.

Als habitatges i comerços del municipi es va començar a rebre l'aigua amb menys pressió cap a dos quarts de deu del matí, però una hora més tard la majoria d'abonats no tenien aigua. El subministrament va trigar unes deu hores, aproximadament, a poder solucionar-se.

Sorea va admetre que aquesta incidència va afectar 16.900 punts de servei. Des de l'empresa es va explicar que durant tot el dia d'ahir els tècnics van estar treballant per solucionar la problemàtica, però que es tractava “d'una reparació complexa, ja que és una canonada molt gran”. Per tal de pal·liar els efectes entre la població, la companyia va decidir instal·lar dos camions cisterna –a la plaça de la Pubilla i a la plaça del Sol, al barri del Poblenou– per subministrar aigua potable als veïns. A més, durant tot el dia, i mitjançant les xarxes socials, la companyia va anar informant de l'estat de la incidència. Finalment, Sorea va anunciar que el servei s'aniria recuperant progressivament a partir de les quatre de la tarda, però que no es preveia reestablir-lo totalment fins a les vuit del vespre. Tot i així, al moment de tancar aquesta edició, alguns abonats, a través de les xarxes socials, encara manifestaven que tenien problemes amb el servei.

Estudi d'alternatives

Per la seva banda, el govern local de Pineda –format pel PSC i el PDeCAT– va mostrar ahir malestar per aquesta nova avaria. “El servei que se'ns dona actualment a Pineda pel subministrament d'aigua no ens satisfà”, va manifestar la regidora de Comunicació, Sílvia Biosca (PSC). Per això, des del govern es va anunciar la intenció de crear una comissió de treball amb els portaveus dels grups municipals de l'Ajuntament on “s'estudiaran altres alternatives per al subministrament del servei de l'aigua”. En aquest sentit, Biosca va obrir un ampli ventall de possibilitats que seran explorades i que podrien anar des de “la municipalització del servei fins a poder establir un acord mixt amb una empresa privada que no té perquè ser Sorea”, va dir la regidora, que va puntualitzar que “aquesta decisió s'ha de prendre amb consens polític” en cas que s'acabi materialitzant. L'Ajuntament va anunciar fa pocs dies que havia acordat amb Sorea la inversió de 205.000 euros, a càrrec de l'empresa, per fer quatre actuacions urgents a la xarxa d'aigua arran de l'avaria del dia 16 passat.

LA FRASE

El servei que se'ns dona a Pineda pel subministrament d'aigua no ens satisfà
Sílvia Biosca
Regidora de Comunicació de Pineda de Mar

LES XIFRES

10
hores
són les que, aproximadament, es va trigar a tornar a donar el subministrament d'aigua a Pineda de Mar.
16.900
punts de servei
van ser, segons Sorea, els afectats per la interrupció del subministrament d'aigua.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona