Infraestructures i serveis

Més millores al geriàtric Sant Jaume d’Olot

L’Ajuntament impulsa una nova unitat de convivència a l’antic hospital

L’Ajuntament d’Olot ha iniciat una nova fase de remodelació de la residència per a la gent gran de l’antic hospital Sant Jaume. Ara ja estan en marxa els treballs previs que tenen per objectiu crear una nova sala d’estada per a la gent gran d’acord amb el nou model d’espais per a grups reduïts i personalitzats a gust dels residents. Aquesta remodelació també comporta la millora del sistema de climatització, la instal·lació d’un nou ascensor i altres mesures de seguretat a l’edifici. A part, inclou la construcció d’un nou accés a la residència des del pati de l’antic hospital. Aquesta actuació té una inversió de 804.000 euros, i les obres tindran una durada aproximada de sis mesos.

Aquesta nova fase d’obres s’inicia un any després de la posada en marxa de la primera unitat de convivència al centre, coincidint amb la Fira de Sant Lluc. Un total de 17 usuaris es van instal·lar a la nova planta que es va projectar i posar en marxa amb l’objectiu que la gent gran pugui envellir com a casa. Situada al primer pis de l’antic hospital, està formada per uns espais més petits, personalitzats i moderns, on l’usuari pot decidir en cada moment com és el seu dia a dia. Respon a un nou model d’envelliment centrat en l’atenció a la persona.

Les obres que s’inicien ara s’emmarquen en la part central del projecte de remodelació del Sant Jaume, que preveu, en futures fases, la creació de noves àrees de convivència per continuar avançant en la implantació del model d’atenció centrat en la persona abans citat. La residència Sant Jaume té 65 usuaris i amb la realització de noves inversions podria arribar a atendre un centenar de persones.

Aquesta ampliació es va començar a afrontar després del trasllat de l’hospital d’Olot a les noves instal·lacions del Pla de Dalt. Queda pendent part de la planta baixa i les tres superiors del sector de l’edifici que hi ha al carrer Mulleras, on ara ja hi ha les instal·lacions de la Xarxa Espavilada de Calor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona