Infraestructures i serveis

Rec Madral impugna que li treguin la gestió a Maçanet Residencial Park

Rec Madral ha presentat un recurs contenciós administratiu al jutjat contra la memòria per a la municipalització del servei de l’aigua de Maçanet de la Selva, aprovada al novembre. L’empresa que presta el servei a la urbanització Residencial Park des de fa 34 anys impugna que el consistori li prengui la gestió sense, entre altres coses, valorar les inversions fetes per societats del grup Rec Madral ni compensar pel cessament forçós de l’activitat.

Segons el prestador del servei a Residencial Park, l’Ajuntament no ha tingut en compte dades de la companyia sobre la xarxa i les seves instal·lacions. Rec Madral és el concessionari de fet del servei des de l’abril del 1986, tot i que no té cap vinculació legal amb el consistori. El 1997 l’Ajuntament va fer recepció del veïnat però sense l’aigua.

L’empresa sosté que la memòria de l’Ajuntament és poc detallada i que, entre altres “mancances i inexactituds econòmiques i financeres”, no detalla l’estalvi que significaria la gestió directa ni l’estat econòmic municipal. A més, obvia inversions fetes com ara l’ampliació de la planta de tractament o la construcció d’una nau de serveis. En escrits adreçats a la direcció general d’Administració Local (DGAL) i al consistori, Rec Madral troba que la memòria té nombroses imprecisions.

Demà, reinici del procés

Atenent una al·legació de Rec Madral i a instàncies de la DGAL, l’Ajuntament ha de començar de nou la tramitació de l’expedient perquè es va excedir en els terminis el primer cop. Demà hi ha un ple extraordinari per constituir la comissió de l’aigua.

L’equip de govern, de Som, ERC i el PSC, ha iniciat els tràmits perquè una societat municipal dugui el servei a tot el poble en règim de monopoli. Ara Sorea du el servei a Montbarbat, Mas Altaba, El Molí, Bellavista i el nucli urbà –amb pròrroga forçosa perquè el contracte va caducar–, i Rec Madral a Residencial Park.

LA DATA

4-11-20
Es va aprovar
al ple la memòria de la municipalització del servei d’aigua potable a tot el poble, en règim de monopoli.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona