Serveis

serveis

L'Alt Empordà ja té el servei de neteja mancomunat

Els ajuntaments delegaran el servei en el Consell Comarcal

L'usaran les poblacions de la Costa Brava nord

L'Alt Empordà ha fet el primer pas per mancomunar la neteja de carrers i la recollida d'escombraries. El Consell Comarcal de l'Alt Empordà ha aprovat les bases que permetran als ajuntaments que vulguin delegar en l'ens comarcal aquests serveis. “És un primer pas cap a mancomunar serveis”, sosté el president del Consell, Xavi Sanllehí.

En principi, aquest servei està obert a tots els municipis de la comarca (seixanta-vuit), tot i que és més atractiu per als pobles petits, ja que això farà reduir el preu del servei, la qual cosa, per a una població de petites dimensions, és especialment important. “A l'Alt Empordà hi ha molt municipis petits i és més fàcil gestionar el servei conjuntament, que no pas de manera aïllada”, concreta Sanllehí.

Tot i això, el servei està obert a tothom i, fins i tot les dues poblacions més grans, Figueres i Roses, podrien estudiar afegir-s'hi més endavant. De moment, el que ja és segur és que han decidit unir-se a la iniciativa els municipis de la Costa Brava nord, és a dir, Llançà, Portbou, Colera i Port de la Selva. També han previst contractar el servei de recollida d'escombraries i neteja de carrers al Consell Comarcal els municipis de l'entorn de Ventalló.

A l'Alt Empordà, el Consell Comarcal ja fa temps que treballa per avançar en la mancomunitat de més serveis per poder estalviar costos.

LES FRASES

El que hem fet és un primer pas perquè els ajuntaments que vulguin deleguin el servei en el Consell
Xavier Sanllehí
president del Consell comarcal

L'objectiu, que el servei surti més barat

El president del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, Xavi Sanllehí, va afirmar que l'objectiu de mancomunar serveis –també s'ha parlat del transport, entre altres aspectes– és aconseguir que contractar-lo surti més econòmic. Les empreses, per exemple, poden fer ofertes més atractives si saben que treballaran per deu poblacions en comptes de per una de sola.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona