Serveis

Biar es queda sense servei d'urgències durant les nits

L'oposició ha mostrat la seua disconformitat per la mesura de la Conselleria de Sanitat

La Conselleria de Sanitat ha decretat el tancament del servei d'urgències de 24 hores en el Centre de Salut de Biar des d'inicis del mes de febrer com a mesura «per tal optimitzar recursos», segons ha comentat l'alcaldessa Magdalena Martínez.

La decisió es justifica «per l'escassa demanda del servei» ja que en l'últim any es van atendre durant les nits un total de 930 urgències, segons va exposar la responsable de l'àrea. Davant d'aquest fet, el PP va votar en contra en el Ple del 31 de gener arran de la moció presentada pels grups de l'oposició en contra d'aquest tancament que suposarà, segons PSOE i EU, «un deteriorament per a la població i per als consultoris auxiliars de Beneixama, La Canyada i el Camp de Mirra que hauran de desplaçar-se a Villena».

Des de l'alcaldia s'ha indicat que el servei d'urgències funcionarà des de les 15 a les 21 hores i s'habilitarà un número de telèfon perquè puguen atendre's casos als domicilis. Els dissabtes i diumenges es mantindrà obert de 9 a 21 hores amb l'opció és desplaçar-se a Villena o cridar al telèfon d'emergències. Per a la primera edil, l'assistència sanitària continuarà mantenint el seu nivell de qualitat per als ciutadans. De distinta manera pensen Vicent Galvany, regidor portaveu d'EU, qui considera que «no és igual tenir un servei d'urgències les 24 hores del dia en el centre del municipi que haver de traslladar-se a 10 km, amb els inconvenients associats al trasllat de persones malaltes». Igualment, la portaveu del PSOE, Emilia Camarasa, opina que la mesura afecta a la pèrdua en la qualitat del servei i va en contra dels ciutadans, fet pel que es va presentar la moció que el PP ha rebutjat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona