Gas Natural vol buscar jaciments d'hidrocarburs a l'àrea salina del Bages

Ha demanat permís a la Generalitat per fer prospeccions als municipis de Navàs, Balsareny i Sallent

Els terrenys salins del Bages, a més d'haver constituït la principal explotació minera de sal i potassa de Catalunya des de l'antiguitat, podrien acollir també algun jaciment d'hidrocarburs. El petroli i el gas natural es formen en un procés de milions d'anys a partir de la descomposició d'organismes marins. Com que són menys densos que les salmorres on es formen, van ascendint a través dels porus microscòpics del terreny fins a trobar una capa impermeable i formar dipòsits.

Antic mar al Bages

I de l'evaporació d'un antic mar provenen les sals gemmes, potàssiques i els guixos del Bages, dels quals la Muntanya de Sal de Cardona és l'aflorament més important. Gas Natural es limita a confirmar que existeix aquesta relació geològica però no vol avançar res sobre els estudis fets fins ara que indicarien l'existència possible d'hidrocarburs en el subsòl d'aquesta zona. Cal esperar, diuen, que la Generalitat els concedeixi els permisos per fer prospeccions a Navàs, Balsareny i Sallent. Els ha tramitat Petroleum Oil & Gas España, l'empresa especialitzada en investigació i prospecció d'hidrocarburs que Gas Natural va comprar fa tres anys. El permís, que es va demanar el novembre de l'any passat al Departament d'Economia i Finances de la Generalitat, podria arribar després de l'estiu i les prospeccions haurien de demostrar la presència dels hidrocarburs i determinar-ne el volum per avaluar si resulta rendible explotar-los com a jaciment. L'empresa gasista no té en explotació cap jaciment de gas a Catalunya, i a l'Estat només en té un a Andalusia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona