Cues quilomètriques entre la frontera i la Jonquera per una protesta d'agricultors nord-catalans

Els Mossos van fer aturar els camions amb fruita i verdura per evitar incidents

L'acció dels pagesos es va dur a terme al peatge de l'autopista A-9 a l'altura del Voló, des de les vuit del matí fins a la una del migdia. La protesta va fer que es tardés vint minuts a creuar el peatge, i per tant que es generessin cues quilomètriques en els dos sentits. La via més afectada va ser l'AP-7, amb setze quilòmetres de cua entre la frontera i la Jonquera, que es prolongaven sis quilòmetres més ja en territori de la Catalunya Nord. De rebot, i tot i que no s'hi va desviar el trànsit, es van originar cues de fins a 5 quilòmetres a l'N-II. El motiu de la protesta era l'arribada al mercat francès de fruites i verdures espanyoles, que es venen a meitat de preu que les franceses en grans superfícies comercials. Per això els Mossos van fer aturar els camions amb aquests productes, per evitar incidents.

Els agricultors van aturar la protesta a la una del migdia, com estava previst, i llavors les cues van anar disminuint, i van passar a ser retencions de menys de quatre quilòmetres. Tot i això, el Servei Català de Trànsit va afirmar que fins a tres quarts de sis de la tarda no es va normalitzar la situació.

Igual que al juliol

El 30 de juliol ja es va viure una situació semblant, ja que la protesta dels pagesos de la Catalunya del Nord va originar també un enorme col·lapse, sobretot a l'autopista. Els camions es van haver d'esperar que acabés l'acte reivindicatiu, que també es va fer al peatge del Voló, mentre que els turismes es van haver de desviar per l'N-II. Els agricultors ja havien abocat vuit tones de préssecs a l'autopista francesa dos dies abans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona