Serveis

Un ple tens i curt a Pont de Molins, per la zona industrial

El govern incorpora un estudi de viabilitat i segueix amb el projecte

Els afectats van assistir al ple per oposar-s'hi

Entre alguns crits i retrets, un ple curt però tens a Pont de Molins va significar ahir un pas més per a la tramitació d'una nova zona industrial de cinquanta hectàrees. Una vintena de propietaris afectats i opositors al projecte van assistir al ple, responent a la convocatòria d'Unió de Pagesos (UP). Amb quatre vots a favor (tres de CiU i un del PSC) i els dos vots en contra d'ERC, el ple va aprovar la incorporació en la tramitació d'un nou informe de viabilitat econòmica que, segons el govern municipal, garanteix que la zona industrial és factible. Amb aquest informe, el govern responia a les al·legacions presentades per ERC i Unió de Pagesos que qüestionen precisament la validesa del projecte. L'informe estarà a exposició pública durant trenta dies.

Els opositors qüestionen la forma i el fons del projecte: consideren que no té sentit fer una nova zona industrial tenint en compte que a prop ja n'hi ha que no estan ocupades (com la de Logis Empordà, a Vilamalla); per altra banda, rebutgen que el projecte incorpori la clàusula de constrenyiment, segons la qual els veïns afectats hauran de contribuir al cost de la urbanització de la zona i fins i tot se'ls podran embargar propietats si no hi ha prou recursos per finançar aquestes despeses. Segons els responsables d'UP, aquesta possibilitat podria portar “a la ruïna” més d'un afectat. Raül Sierra, portaveu d'ERC, va preguntar sobre aquesta clàusula, però la resposta de l'alcalde, Josep Fuentes, va ser: “No toca”, al·legant que aquesta qüestió no era a l'ordre del dia.

Enmig d'interpel·lacions des del públic, el govern va aprovar la tramitació, i un cop acabat el ple es va iniciar una forta discussió entre alguns dels opositors i el regidor socialista, Esteve Llorens. Els representants d'UP van deixar clar que analitzaran el nou document i que continuaran oposant-s'hi, perquè creuen que només beneficiarà les grans empreses de la zona.

Un cop fora de la sala de plens, l'alcalde, responent a la premsa, va defensar que la via de constrenyiment no la posa l'Ajuntament sinó que ve imposada per llei, i només és “un últim recurs” que habitualment no s'utilitza. Fuentes creu que en el rerefons dels opositors hi ha persones que generen confusió per interessos especulatius, i avança que preveu aprovar definitivament el projecte abans de les municipals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona