Serveis

Societat

Tres xiclets i mig per cada metre de carrer

El principal eix comercial de Calella arrossega un problema endèmic de xiclets enganxats a terra que obliga a actuar-hi periòdicament

L'Ajuntament fa públic el preu que val netejar-ho per conscienciar la gent que no els hi llenci

El paviment del carrer Església de Calella, el gran eix comercial del municipi turístic, té un mal endèmic difícil de resoldre: els xiclets enganxats a terra que formen les conegudes rodones de color gris. De forma periòdica l'Ajuntament encarrega a l'empresa de neteja viària que els tregui perquè la seva acumulació mostra una imatge poc endreçada de la ciutat. L'interès del consistori per lluitar contra aquesta pràctica incívica va fer que s'incorporés una neteja específica un cop l'any en el plec de condicions del nou contracte del servei, neteja que s'ha dut a terme entre finals de gener i principis de febrer. L'Ajuntament ho ha aprofitat per fer números i calcular tant els diners com les hores de feina que suposa arrencar del terra la goma enganxada. El regidor de Territori, Jordi Sitjà (CiU), comenta que s'han arrencat prop de 4.500 xiclets dels 1.300 metres que té el carrer Església. Per tant, en cada metre de paviment hi havia, com a mínim, tres xiclets i mig. “És un problema molt greu i de difícil solució, perquè determinada gent té l'hàbit de llençar coses a terra i no pensa que estigui actuant malament”, assenyala. Durant dotze dies, els treballadors de la neteja han dedicat dues hores diàries de bon matí –per no entorpir l'activitat comercial– a arrencar els xiclets d'un a un amb aigua a pressió. “Cada xiclet netejat té un cost de 15 cèntims, més del que costa comprar-ne un de nou”, especifica el regidor, que insisteix que l'únic camí per evitar que els xiclets es tornin a acumular al carrer Església és recordar als ciutadans i, en especial als visitants, que les papereres a l'eix comercial no hi són per fer bonic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona