Els veïns de Sant Cebrià, obligats a trucar al 112 perquè la policia té problemes amb la cobertura de mòbil

L'Ajuntament acusa Telefónica de no resoldre un problema recurrent

L'últim episodi en una situació que comença a ser insostenible va passar dijous, quan com a conseqüència de la tempesta alguns marges van cedir i van omplir de terra i fang alguns camins de les urbanitzacions. Quan els afectats van intentar trucar a la policia local de Sant Cebrià, van comprovar impotents que el telèfon no feia cap senyal. Els agents havien marxat del local i, com és habitual, havien derivat les trucades al mòbil. «No hi havia cobertura un cop més i això va allargar uns problemes que s'haurien d'haver resolt amb més agilitat», es queixa l'alcalde, Jaume Borrell (CiU). Per aquest motiu i fins que no hi hagi una solució definitiva, el consistori ha començat a informar els veïns que truquin directament al 112, el telèfon d'emergències, quan necessitin els serveis dels agents locals. «En situacions urgents no es pot perdre el temps intentant trucar», destaca Borrell.

A banda dels problemes ocasionats amb l'accés a la policia local, les queixes dels veïns que s'apropen a l'Ajuntament per informar-se sobre la falta de cobertura es multipliquen. A més, sovint les converses amb mòbil es tallen a la meitat i posteriorment ja no es pot tornar a contactar. «Es donen situacions tan sorprenents com per exemple que la gent no pot parlar per mòbil a la planta baixa de l'Ajuntament i sí en canvi al primer pis», explica el tècnic Jordi Rotllan, responsable de les accions que el consistori ha emprès amb Telefónica. «Els hem informat puntualment de la situació, els truquem cada vegada i ningú no ens sap donar la raó, i encara menys assegurar-nos quan es resoldrà», lamenta. Per aquest motiu, el govern de CiU i ERC es planteja «seriosament» donar-se de baixa de Telefónica i fer tractes amb una altra companyia «que no falli tant».

Sense TDT

La particular orografia del municipi de Sant Cebrià, en ple paratge natural de la Vallalta, també ha afectat la implantació del nou sistema de televisió digital terrestre (TDT). Tal com reconeixia ahir el mateix alcalde, Jaume Borell, «encara hi ha entre un 30% i un 40% de ciutadans, concentrats sobretot a la urbanització de Can Palau, a qui no arriba el senyal». L'alcalde assegura que els contactes amb la Generalitat s'han fet i que esperen que els tècnics els aportin solucions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona