Serveis

Maçanet repartirà aigua en garrafes a Residencial Park

La mesura es pren gairebé un mes després que es publiqués un ban d'alcaldia que avisava que l'aigua que subministra Rec Madral no és potable

L'Ajuntament farà repercutir el cost en Rec Madral

L'Ajuntament de Maçanet de la Selva va aprovar dimarts en una junta de govern subministrar aigua potable als veïns de la urbanització Residencial Park mentre es mantingui vigent el ban que determina que l'aigua no és apta. En les últimes anàlisis que va fer l'Agència de Salut Pública de Catalunya s'havien detectat a l'aigua nivells elevats d'alumini, després que l'empresa que gestiona el servei de distribució d'aigua a la urbanització, Rec Madral, hagués aplicat un sistema per rebaixar els nivells de ferro i manganès que, segons Salut, va ser contraproduent. Rec Madral insistia ahir, però, que l'aigua és bona, segons una analítica feta pel seu compte.

Segons l'acord de la junta de govern, el repartiment de l'aigua es farà dimarts i divendres de la setmana vinent des de les onze del matí fins a la una del migdia a la zona esportiva de la urbanització i als domicilis de les persones que justifiquin que no poden desplaçar-se. El repartiment es farà mitjançant un camió de la brigada municipal que anirà equipat amb garrafes de 6,25 litres. Cada veí tindrà dret a quatre garrafes d'aigua –dues dimarts i dues més dijous– i per poder-les obtenir haurà de presentar el DNI i el rebut de l'aigua. Per fer el repartiment, l'Ajuntament ha contractat l'empresa de distribució Sant Julià SA, i la durada del contracte és d'una setmana, prorrogable automàticament per períodes iguals si no hi ha canvis que permetin aixecar el ban d'alcaldia.

L'alcalde de Maçanet de la Selva, Antoni Guinó, va explicar que aquesta mesura té com a objectiu “donar temps a l'empresa adjudicatària del servei per dur a terme les mesures que li ha indicat Salut perquè l'aigua sigui apta per al consum”. L'Agència de Salut Pública de Catalunya va donar de temps a Rec Madral fins a final de mes perquè presentés el projecte de millora que ha de solucionar definitivament els problemes amb l'aigua, però a l'Ajuntament no li consta que hagi presentat cap projecte encara. En cas que en el termini de deu dies Rec Madral no hagi fet cap actuació, l'Ajuntament no descarta intervenir el servei de subministrament d'aigua. A més, farà repercutir el cost del servei de repartiment de les garrafes en l'empresa encarregada del servei. Segons l'Ajuntament, tot i que a la urbanització hi ha prop de 1.700 comptadors censats, es calcula que el problema afecta uns dos-cents veïns, els que viuen a les parts més baixes i en trams finals de la canonada, on s'acumula més ferro.

LA XIFRA

4
garrafes es repartiran en total a cada veí durant la setmana, dues dimarts i dues dijous.

LA FRASE

L'objectiu és donar temps a l'empresa per dur a terme les mesures que li ha indicat Salut
Antoni Guinó
alcalde de maçanet de la selva

LA DATA

02.04.16
És el dia
que es va emetre el ban d'alcaldia que advertia que l'aigua de Residencial Park no és apta per al consum.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona