Medi ambient

metereologia

afectacions per la nevada en territori català

Nou carreteres es mantenen tallades per la neu i en 44 més és obligatori l’ús de cadenes

Els Mossos insisteixen que s’extremi la prudència al volant

Una cinquantena de carreteres del Pirineu i Prepirineu continuen afectades aquest dilluns a la tarda a causa de la neu. Segons informa el Servei Català de Trànsit, hi ha nou vies tallades, que són la B-400 de Saldes a Guardiola de Berguedà, la BV-4024 de Bagà a Coll de Pal, la BV-5114 de Campins a Fogars de Montclús, la C-28 de Naut Aran cap al Port de la Bonaigua, la C-38 de Molló a Coll d’Ares, la C-563 de Gósol a Tuixent, la GIV-4016 entre Planoles i Toses i la GIV-5201 de Viladrau a Sant Marçal de Montseny. A més, hi ha un total de 44 vies on és obligatori l’ús de cadenes, entre aquestes la C-16 entre Bagà i Puigcerdà i l’N-260 de Ribes de Freser a Fontanals de Cerdanya i del Pont de Suert a Sarroca de Bellera. Aquests trams de la C-16 i l’N-260 també tenen el pas restringit per a vehicles pesants, segons el Servei Català de Trànsit.

Els Mossos d’Esquadra han insistit que s’extremi la prudència al volant davant les afectacions per la neu i la pluja a moltes carreteres d’arreu del país. El Servei Meteorològic destaca alguns gruixos de neu registrats fins a les cinc d’aquesta tarda com els 85 centímetres de Núria, 75 del Cadí Nord, 70 de Das o el 51 de Puigcerdà.

En relació a la pluja, destaquen també els 112,6 litres que han caigut a Vallirana, els 94,2 del Parc Natural del Garraf, els 78,1 de Font-rubí, els 68,9 de Mont-roig del Camp o els 67,9 litres de Vilanova de Meià.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia