Infraestructures i serveis

Crearan un centre per a 400 camions prop de l’aeroport

La Generalitat i Asetrans ultimen el primer gran centre de serveis i formació per al sector del transport a la demarcació de Girona

La nova infraestructura estarà situada a prop del CIM la Selva

El primer centre a les comarques gironines per donar servei al sector del transport. Això és el que ultimen la Generalitat –a través de Cimalsa– i la patronal gironina del transport, Asetrans. Es tractarà d’un espai d’uns 30.000 metres quadrats situat a prop de l’aeroport de Girona i del CIM la Selva, que inclourà espai perquè hi puguin estacionar entre 300 i 400 camions però que també contindrà aules de formació i zones de pràctiques, entre altres coses. Es preveu que aquest truck center sigui una realitat l’any que ve. L’anunci del nou centre es va fer ahir a Girona durant la conferència del director general de Cimalsa, Enric Ticó, al Cercle d’Infraestructures a Girona. Ticó va recordar que a Tarragona ja hi ha un centre d’aquest tipus i que aquest és el model a seguir. Segons Ticó, a Tarragona hi van transportistes d’arreu de l’Estat a formar-se i, en el cas del de les comarques gironines, la seva influència també hauria d’arribar a la Catalunya del Nord i al sud de l’Estat francès en general.

El president de la Confederació Empresarial de Transport per Carretera de Catalunya (Cetcat) i també vicepresident d’Asetrans, Eduard Ayach, va explicar que s’espera que el centre sigui una realitat “al més aviat possible”, i destaca que amb aquesta infraestructura es resoldrà una mancança “històrica” a la demarcació de Girona, que fins ara no disposa de cap centre d’aquestes característiques, i recorda que es preveu que s’hi puguin fer cursos i cicles de formació professional.

Logis Empordà

Durant la conferència que es va fer ahir al matí a la Cambra de Girona, Ticó també va explicar que hi ha “converses molt avançades” amb empreses que s’han interessat per instal·lar-se al Logis Empordà i que es preveu que d’aquí a un any o un any i mig el 100% del sòl d’aquest complex estigui ja ocupat per empreses. Actualment, només ho està el 25%.

Pel que fa a la terminal intermodal del Far-Vilamalla, Enric Ticó va afirmar que es preveu que a mitjan 2019 s’hagi enllestit el projecte i que podria ser que a finals del 2019 ja estigués construïda la plataforma. A més, pel director general de Cimalsa, hi ha bona predisposició d’Adif a l’hora d’executar el quilòmetre de via que ha de permetre connectar el complex amb la xarxa ferroviària de mercaderies.

La planta buida de l’estació a Girona

El director general de Cimalsa també va avançar que aquesta empresa pública analitza també quin ha de ser el futur dels espais lliures que actualment hi ha a l’estació d’autobusos de Girona –que també gestiona aquesta empresa–, per la qual passen cada any dos milions de passatgers: “El concepte és anar transformant el que és simplement una estació d’autobusos o de trens en un cert centre de serveis també per als usuaris.” En aquest sentit, va explicar que hi ha espais útils per poder desenvolupar qualsevol tipus de servei, siguin per al viatger o no, en aquesta zona urbana de Girona “densa”, i per això estan analitzant quins tipus de serveis hi podrien posar. I que a la vegada permetin fer el millor manteniment possible de l’ estació, que té unes despeses de gestió molt elevades. Així, Ticó hi va afegir que treballen per oferir-hi altres serveis, sobretot relacionats amb la mobilitat. En aquest sentit, per exemple, es parla d’empreses de lloguer de patinets, bicicletes elèctriques o de reparació de bicicletes. “Tot allò que es coneix com a serveis d’última milla”, va concloure Ticó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona