Infraestructures i serveis

Adif restableix aquest dimarts la circulació de trens entre Manresa i Sant Vicenç de Castellet

El servei estava interromput des de l’accident de divendres que va comportar la mort d’una conductora i un centenar de ferits

Centenars de persones exigeixen a Manresa solucions a les deficiències a la R4

Adif restablirà aquest dimarts a primera hora la circulació ferroviària entre les estacions de Manresa i Sant Vicenç de Castellet, interrompuda des de divendres passat a la tarda pel xoc frontal entre dos trens de passatgers.

El sinistre va tenir lloc a l’altura de l’antiga estació de Castellgalí, i va comportar la mort d’una conductora i un centenar de ferits. D’aquesta manera, es recuperaran els horaris i les freqüències de pas habituals de les línies R4 i R12 de Rodalies. Renfe ha acabat de retirar els trens implicats aquest dilluns, i tècnics d’Adif estan culminant les tasques per reparar els danys a la infraestructura, fonamentalment a la via.

En paral·lel, Adif i Renfe segueixen recopilant, analitzant i avaluant la informació de l’accident, en una investigació paral·lela i complementària a la de la Comissió d’Investigació d’Accidents Ferroviaris.

Pel que fa als ferits, l’últim balanç que se n’ha ofert, aquest migdia, indicava que queden nou persones ingressades en centres hospitalaris.

D’altra banda, centenars de persones han sortit al carrer aquest dilluns a la tarda a Manresa per exigir solucions a les deficiències a la línia R4 de Renfe, després que s’hagin produït dos accidents amb víctimes mortals en tres mesos. Amb pancartes com “Prou morts, inversions ja!” o “teniu les mans tacades de sang”, els manifestants han reivindicat que es garanteixi un servei ferroviari “digne”.

La protesta, organitzada per l’Esquerra Independentista de Manresa i la plataforma d’afectats pels dos accidents, ha comptat amb la participació de nombrosos col·lectius i alcaldes de la comarca. Ha acabat a l’estació de tren de Renfe de Manresa amb una assemblea en la qual s’han plantejat noves accions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia