Administracions

Tarifa plana per a les taxes i impostos municipals d’Olot

L’Ajuntament ofereix per primer cop la possibilitat d’agrupar tots els rebuts i dividir la suma en nou mensualitats

S’aplicarà en els tributs de l’any que ve, però cal demanar-ho pròximament

A partir d’ara, els veïns d’Olot podran pagar les taxes i impostos municipals amb una tarifa plana. El nou sistema, inèdit a la ciutat, consisteix a agrupar tots els imports, dividir per nou la suma resultant i pagar aquesta quantitat en nou mensualitats, entre el febrer i l’octubre, i sense interessos.

A la tarifa plana, batejada amb el nom de pla especial de pagament de tributs i que es començarà a aplicar en els rebuts de l’any que ve, s’hi poden acollir tots els particulars i totes les empreses. Les úniques condicions que s’han establert són que la suma de tots els impostos i taxes sigui igual o superior a 270 euros i que el titular estigui al corrent dels pagaments a l’Ajuntament.

Per acollir-s’hi cal demanar-ho de manera presencial a l’oficina d’atenció al ciutadà (OAC), situada als baixos de l’ajuntament, entre els dies 30 d’octubre i 5 de desembre.

L’Ajuntament explica que amb aquesta iniciativa es vol donar una nova facilitat en el pagament dels rebuts municipals, que se suma a les ja existents. En aquest sentit, recorda que des de l’any 2016 el consistori fracciona en dues mensualitats, de forma automàtica i sense interessos, l’impost de béns immobles (IBI), sempre que els rebuts siguin d’un import igual o superior a 100 euros i que estiguin domiciliats. Es cobra un 60% l’últim dia hàbil del mes de maig i el 40% restant, l’últim de setembre.

LA XIFRA

270
euros
és la quantitat mínima de la suma de tots els imports per accedir al nou sistema.

LA DATA

5-12-2019
és el darrer dia
per poder sol·licitar la tarifa plana a l’oficina d’atenció al ciutadà.

Ingressos i despeses regulars

La regidora de Serveis Econòmics, Montse Torras, posa l’accent en el fet que el pla especial de pagament de tributs implica, d’una banda, una despesa regular mensual per als ciutadans i, de l’altra, uns ingressos també regulars cada mes a les arques municipis. “És un benefici per a tota la comunitat”, considera. També veu positiu per als contribuents l’alliberament de càrregues els tres mesos restants (novembre, desembre i gener), en què sol haver-hi altres despeses, ha assenyalat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia