Urbanisme

Palamós condiciona l’obra prevista a la pineda d’en Gori

L’equip de govern demana al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat l’informe sobre l’estudi d’impacte d’integració paisatgística del projecte de dos edificis de 48 habitatges

L’Ajuntament de Palamós ha sol·licitat a la direcció general d’Arquitectura i Paisatge del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, l’informe sobre l’estudi d’impacte d’integració paisatgística del projecte de dos edificis a la pineda d’en Gori.

El projecte preveu la construcció de 48 habitatges a la zona oest de la pineda, una de les zones característiques del municipi. L’Ajuntament de Palamós vol completar d’aquesta manera tots els tràmits administratius necessaris abans d’atorgar la llicència definitiva, que quedarà condicionada al resultat d’aquest informe.

El regidor d’Urbanisme, Jordi Pallí, ha explicat que l’equip de govern, d’ERC i CiU, ha demanat aquest informe tot i ser conscient que els dos edificis, previstos en el pla d’ordenació urbana municipal (POUM), es construiran en paral·lel al carrer Sant Esteve –on ja hi ha dos edificis– i a notable distància de la costa i de tot l’àmbit de cala s’Alguer.

Segons Pallí, la petició de l’informe es preveu en les directrius del pla territorial i en el marc de la tramitació de la llicència urbanística, que és competència municipal. La llei preveu aquest tràmit per a “tots aquells projectes destinats a edificacions situades en la franja perimetral dels nuclis urbans que hagin de tenir una presència important en la imatge exterior d’aquests”.

L’informe precisament ha de valorar “si el nivell d’integració al paisatge que té aquest projecte és el correcte i establirà, si cal, les mesures correctores oportunes”.

Previst en el POUM

El pla general del 1986 preveia la possibilitat d’edificar bona part de la pineda d’en Gori, protegint tan sols la superfície més propera al mar. Aquesta situació es va mantenir en el pla general del 1992, incrementant l’entorn de protecció, on no es pot construir a la pineda d’en Gori amb la declaració de s’Alguer, l’any 2004, com a bé cultural d’interès nacional.

Un any més tard, el 2005, i amb l’objectiu de continuar minimitzant la possible urbanització d’aquest sector, l’Ajuntament va signar un conveni amb els propietaris de l’àmbit per traslladar una part del volum edificable que tenien la possibilitat d’executar a la pineda en un altre sector de Palamós, concretament a l’avinguda de Catalunya.

Finalment, el POUM de l’any 2007 va recollir totes aquestes modificacions urbanístiques, de manera que el sector urbanitzable quedava molt reduït respecte del que hi havia abans de l’any 1986, i passaven a ser públics i de manera definitiva bona part dels terrenys de la pineda d’en Gori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia