Urbanisme

Vint pisos per estrenar segueixen tancats a Albanyà

L’Ajuntament intenta desencallar un bloc d’habitatges que es va construir al mig del poble amb llicència mal donada i que ara té un deute amb la Sareb

Al centre del poble d’Albanyà hi ha un bloc de vint habitatges a punt d’estrenar però que fa anys que estan tancats. La problemàtica s’arrossega des de fa més de deu anys i tres alcaldes. Es va iniciar amb Joan Cufí, tampoc es va resoldre sota el mandat de Vicenç Campassol, i el govern actual de Joan Fàbregas, que ha heretat del problema, vol donar sortida a un embolic administratiu que s’ha anat complicat amb els anys de la crisi de la construcció.

L’any 2006 amb Joan Cufí d’alcalde, l’Ajuntament va atorgar a Francesc Torrents, administrador de la promotora Mabreset SL, la llicència d’obres per construir un bloc plurifamiliar de 20 habitatges al solar on anteriorment hi havia hagut la fonda Cal Tet. La llicència però, estava mal donada perquè les normes urbanístiques del poble no permetien la construcció d’habitatges d’aquest tipus al centre d’Albanyà. L’embolic administratiu hauria pogut acabar amb una ordre d’enderroc però les gestions municipals han aconseguit reconduir-ho. L’Ajuntament va redactar un nou pla urbanístic –va quedar aprovat el 2016– que permetia la construcció d’habitatges en aquesta part del poble i legalitzar l’edifici.

Entremig, però, la llicència d’obres ja havia caducat (el 2011), i els treballs no es podien reprendre. Per complicar-ho una mica més, van arribar els anys de la crisi de la construcció i la promotora constructora ha anat acumulant un deute hipotecari que avui està a mans de la Sareb, l’anomenat banc dolent. Per esquivar responsabilitats, els socis fundadors de la promotora Mabreset SL ja no apareixen i han estat substituïts per testaferros.

Els vint habitatges són a punt d’estrenar però falten obres d’acabament i entre la població ja corre la veu que es veu gent entrar i sortir per les finestres obertes de l’edifici. Un situació que l’alcalde desmenteix. “D’ocupes no n’hi ha per ara; però cal que aquest tema es desencalli ràpidament, perquè l’edifici es va deteriorant” diu Fàbregas. Entre les pistes que explora l’Ajuntament, si la Sareb desbloqueja l’edifici, hi ha la possible reconversió dels habitatges per a ús turístic, o com a pisos assistits per a residència de gent gran.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona