Urbanisme

municipal

urbanisme

Sant Feliu rep 12 al·legacions al pla de Rius i Calvet

El grup de GdC aposta per recuperar espais de concessions en primera línia i tocar poc les placetes

L’alcalde diu que en breu hi respondran i que l’escultura ‘La Costa Brava’ continuarà al seu lloc

El període d’informació pública del projecte de reforma del passeig marítim de Rius i Calvet, a Sant Feliu de Guíxols, ha acabat amb la presentació de 12 al·legacions, la major part de les quals per demanar la conservació de l’escultura La Costa Brava a la placeta de Ferran Agulló i la font. L’alcalde, Carles Motas, ha explicat que el procés formal d’estudi i respostes argumentades a cada al·legador va començar tot just ahir, però avança que “en la mesura de que sigui possible, les propostes que tinguin encaix s’acceptaran com a mínim de manera parcial”.

En aquest sentit, Motas destaca que l’escultura de Joan Rebull, coneguda popularment com La Pepita, “no desapareix i continuarà al mateix lloc”, per bé que en el detall dels plànols del projecte inicial no aparegués. Sí que tenen assumit, però, que el brollador i el petit estany se substituiran per un parterre enjardinat, ja que la bassa d’aigua s’embruta i agreuja problemes derivats de l’incivisme i “la proliferació de mosquits”.

Més enllà d’aquest debat, també recollit en el document presentat per Guíxols des del Carrer (GdC), el portaveu del grup, Jordi Lloveras, ha fem èmfasi en aspectes com ara la recuperació de les dues concessions de domini maritimoterrestre de Costes a la zona de bany i embarcador de l’edifici Club del Mar –de Turispània SA– i la que fa referència als antics banys de Can Rius i la tancada discoteca Palm Beach, perquè puguin integrar-se en la reforma. Lloveras, a més, ha plantejat aparcabicis més funcionals, més papereres i la integració de l’espigó del moll de pedra com a zona de passeig amb un paviment de fusta.

Més participació

Al marge del projecte, GdC ha qüestionat la manca d’un procés de participació ciutadana en un projecte de 3 milions d’euros. I proposa que, encara que s’hagi exhaurit el termini d’al·legacions, com que les obres no començaran fins a final d’any es podria celebrar una audiència pública al Teatre Municipal perquè els veïns puguin formular qüestions.

L’associació d’artistes guixolencs Aleph també ha presentat diverses al·legacions que proposen “la reconsideració del projecte” –menys “agressiva” i més integrada amb la darrera reforma de Joan Bordàs, passada la Guerra Civil– i un “estudi profund dels criteris mediambientals”, pel risc que el canvi climàtic faci retrocedir la platja. També qüestionen que les graderies serveixin per organitzar actes públics a la platja i reclamen la continuïtat de l’escultura i l’estany de la plaça Ferran Agulló. Entre les firmes de suport, hi ha les de Narcís Comadira, el músic Rafael Subirachs i els artistes plàstics Alberto Udaeta i Manel Marzo Mart.

Cap queixa pel tall del trànsit previst, que el govern local vol mitigar

La gran complexitat derivada de la primera fase de l’obra, a partir de final d’any i fins al juny, és la intervenció a la calçada del passeig, que implicarà que tots els cotxes que pugen cap al sector de Sant Elm hagin de fer la volta per la carretera de Tossa i el trencant de les Penyes. Hi predominen les segones residències, però entre els usuaris quotidians destaquen els alumnes i professorat de l’institut Sant Elm. No han rebut cap al·legació en aquest sentit, però Motas explica que intentaran minimitzar la durada del tall i garantir al màxim, per exemple, el pas en ciclomotor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia