Urbanisme

municipal

urbanisme

Sant Feliu destina 2 milions per al parc Central el 2018

El gros de les obres, entre els jardins de l’asil i la plaça Alabric, començarà al gener i acabarà a finals de l’any vinent

És el primer pas per a una reforma urbana a l’eix viari i per millorar l’equipament

El govern de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols (TSF, ERC i el PSC) va presentar ahir el projecte d’obres dels entorns de l’asil Surís i la plaça Alabric, un àmbit de 9.300 metres quadrats que esdevindran el futur parc Central del municipi. El gros de la intervenció no s’activarà fins al gener de l’any vinent, un cop estigui enllestida la futura zona d’aparcament de l’antiga factoria Agglotap –amb l’enderroc d’una de les naus i la creació de 75 places– que compensaran les que desapareixeran amb la plaça Alabric integrada en la zona verda.

Les obres s’allargaran fins a finals de 2018, amb un pressupost que l’alcalde, Carles Motas, xifrava ahir al voltant dels 2 milions d’euros. Començaran amb l’enderroc del mur que des de fa més d’un segle separa el jardí privat de l’asil –que s’integrarà en el parc i permetrà eixamplar voreres al carrer Dos de Maig–. Inicialment, el municipi planeja afrontar la inversió amb recursos municipals, però estan oberts a sol·licitar subvencions i estudien destinar-hi recursos del pla de barris, en què ja es contemplava una aportació per reformar la plaça Alabric.

Motas va destacar que un dels objectius de la intervenció és articular un “punt d’unió entre el nucli antic i la part més nova de la ciutat”, al cor de la trama urbana. S’hi conservarà tot l’arbrat present als jardins de l’asil –i s’hi plantarà nova vegetació–, amb una làmina d’aigua, una esplanada de sauló i feixes per salvar el desnivell ascendent del primer tram de Dos de Maig, un dels vials amb més trànsit que es volen racionalitzar, a l’estil del carrer Colom, amb la calçada i les voreres en un únic nivell al pas pel parc. El primer tinent d’alcalde, Josep Melcior Muñoz, centrava la filosofia de la intervenció en l’aspecte de “trencar fronteres i barreres físiques per mirar que tota la ciutat bategui al mateix ritme”.

Primera fase d’un seguit

La regidora de Gent Gran, Fina Cosp, també va posar èmfasi en el fet que la desaparició del mur ampliarà els horitzons dels usuaris de l’asil, un equipament que en futures fases es traslladarà a un nou edifici annex amb el doble de capacitat –de les 65 places actuals a 130– i alliberaran el vell immoble de 1898 –despullat dels cossos afegits i restaurat– per a nous usos com a centre cívic. En els plans de futur previstos a l’àmbit, amb una inversió d’uns 8 milions d’euros més i la idea d’emprendre’ls a partir ja del pròxim mandat, hi ha l’opció d’una zona d’horta urbana per a residents a la part posterior i el complement d’habitatges tutelats per a gent gran.

LES XIFRES

2
milions
invertirà el consistori guixolenc per condicionar la zona verda a l’entorn de l’asil.
9.300
metres quadrats
fa tot l’àmbit de la intervenció, entre jardins, vies i la plaça Alabric.

El projecte racionalitzarà el trànsit

Després de l’enderroc del mur de Dos de Maig, on es rehabilitaran els immobles catalogats amb els plans de treure a concessió un servei de cafeteria amb terrassa, el projecte prosseguirà amb l’actuació a l’actual plaça Alabric i la reordenació dels vials, que canalitzaran el flux descendent dels vehicles lluny del centre.

El recorregut prioritari de baixada, que ara enllaça Dos de Maig amb l’eix de Girona i les Eres/Algavira, encaminarà el trànsit cap al carrer Rufo i l’antiga Agglotap. I els vehicles que vulguin accedir al Puig ho hauran de fer a través del carrer Miquel Surís, en comptes del carrer Sant Bonaventura. D’aquesta manera, el gros del trànsit que ara desemboca als carrers Maragall i la rambla Portalet es derivarà cap a la riera de Tueda i el CAP. I es mantindrà obert el pas ascendent des de Nou de Garrofers i Creu, però més encaminat a permetre-hi només el pas de veïns.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona