Urbanisme

Deneguen la pròrroga del Pla de Barris per refer el carrer Ample de Figueres

L’Ajuntament no podrà afrontar la reurbanització fins després de festes, i abans no començarà ni tan sols la retirada d’arbres com s’havia previst

La Generalitat ha denegat la pròrroga del Pla de Barris tal com ja es preveia, segons ha informat fonts autoritzades del govern municipal de Figueres. Aquesta circumstància provocarà que l’Ajuntament perdi la subvenció per reurbanitzar el carrer Ample del nucli antic, una quantitat al voltant dels 350.000 euros, la meitat del cost real, un cop adjudicats els treballs.

L’Ajuntament de Figueres pagarà 723.581 euros pels treballs de reurbanització del carrer Ample, uns treballs que es van adjudicar el dia 7 de setembre a l’empresa Otxandiano Empresarial SAU per 317.845 euros menys respecte a la quantitat calculada en el projecte constructiu, que era d’1.041.426 euros. Des de llavors, però, no ha estat possible començar les obres del carrer Ample perquè han coincidit amb treballs de reurbanització a la mateixa zona. Quan es va detectar, un cop adjudicats al mes de setembre, que no podrien començar a temps i que podrien quedar fora del termini de finalització (31 de desembre), condició del Pla de Barris, es van idear fórmules per intentar que es comencessin i es perdés la subvenció completa. Perquè això fos possible, els treballs ara ja havien d’haver començat, però fonts del govern municipal ja van admetre fa poc que això no seria possible. El govern municipal va assegurar ja fa alguns dies als comerciants de la zona que, de cap manera, tallaria el carrer per obres durant les festes de Nadal i que fins al dia 7 de gener no començaria cap dels treballs.

Quatre són els carrers que han quedat afectats aquest any per les reurbanitzacions. El primer va ser el de la Barceloneta; després, al març, es van començar les obres al carrer de la Jonquera. Després va ser el torn del carrer de Peralada, i ara es tancarà el cercle amb la reforma del carrer Ample. La intenció de l’Ajuntament amb aquests quatre projectes és continuar el model iniciat a la plaça de les Patates i al carrer Muralla, una actuació que va revitalitzar la zona i amb què es pretén no només convertir el centre històric en un punt d’atracció per als visitants, sinó també fer-lo agradable per viure-hi i instal·lar-hi negocis.

LA XIFRA

723.581
euros.
Aquest és el cost dels treballs que pagarà l’Ajuntament a l’empresa Otxandiano Empresarial SAU.

LA DATA

31.12.2018
Data límit.
Aquesta és la data límit d’entrega de les obres que es demanava en el Pla de Barris.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona