Urbanisme

Projecte a punt al desembre per a dues obres a Blanes

L’Ajuntament destinarà 1,8 milions per intervenir a la plaça Onze de Setembre i a Mas Cremat a principis del 2022

Repararà les pèrgoles del passeig de Mar

L’Ajuntament de Blanes va aprovar ahir una modificació del pressupost aprovat al desembre per agilitzar la tramitació de dues obres. L’equip de govern, d’ERC i Blanes en Comú Podem, avançarà a aquest any 1,8 milions de la inversió prevista per als exercicis del 2022 (6,7 milions) i el 2023 (7).

La modificació del pressupost, aprovada ahir de manera unànime, és de 2.099.967,57 euros i permetrà iniciar la licitació de la primera fase de la plaça Onze de Setembre i la reordenació de Mas Cremat (amb una plaça). Així, el consistori enllestirà aquest any el projecte i començarà les obres a principis del 2022.

La reforma de la plaça i la millora a Mas Cremat formaven part del pla plurianual d’inversions de 30 milions fins al 2024, avalat al març. La regidora d’Urbanisme, Rosa Aladern (Blanes en Comú Podem), assenyala que l’inici de les obres a la plaça Onze de Setembre s’aprovarà en la junta de govern local.

L’agost del 2019 responsables municipals ja van informar els veïns del projecte de reforma de la plaça, dissenyat per l’arquitecte Jordi Barri. La primera fase de la plaça –entre el mercat cobert i el sector del pla parcial Costa Brava– inclouria una biorasa per a la recollida d’aigües plujanes i un pavelló (o espai polivalent), entre altres millores.

Punts de recàrrega

La modificació de pressupost inclou una partida de 70.000 euros per reparar les pèrgoles del tram empedrat del passeig de Mar i la instal·lació de punts de recàrrega de cotxes elèctrics (amb una subvenció del 70% del govern), va detallar el regidor d’Hisenda, Carlos Garzón (ERC).

D’altra banda, l’Ajuntament de Blanes s’ha adherit, com a soci, al Grup d’Acció Local Pesquer Costa Brava (GALP). El consistori es compromet a treballar amb la junta de la confraria de pescadors per potenciar el sector pesquer i el centre d’interpretació projectat.

LA XIFRA

1,8
milions
d’euros dels exercicis del 2022 i el 2023 inclou l’Ajuntament en el d’aquest any per avançar dues obres.

Marca “al costat de la pagesia”

L’Ajuntament de Blanes va aprovar els estatuts de l’Espai Agrari de la Baixa Tordera, un ens en què, entre d’altres, hi ha quatre ajuntaments del Maresme (Tordera, Palafolls, Malgrat de Mar i Santa Susanna) i la Diputació de Barcelona. “Blanes viu d’esquena a la pagesia i ho hem d’intentar canviar per contribuir a la promoció econòmica”, afirma el regidor de Promoció, Jordi Urgell, dels comuns. La voluntat dels socis és “generar una marca pròpia i que doni nom a aquestes terres [a banda i banda del tram final del riu]”, hi afegeix el primer tinent d’alcalde. En el ple, el mateix regidor va exposar que es desenvoluparà un consell agrari municipal. Pepa Celaya (PSC) va recordar que Blanes té un mercat diari de fruita i verdures.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona