Urbanisme

canet de mar

Urbanisme vol garantir la preservació d'un turó on s'han de fer més cases

Emet un informe desfavorable i reclama més documentació al consistori, que el 2006 va donar una llicència errònia per edificar-hi fora dels límits

Urbanisme no veu clar els canvis urbanístics que l'Ajuntament de Canet de Mar proposa en un dels sectors que queda pendent d'edificar a la zona de Salat-Busquets, a tocar de l'autopista. La Generalitat va emetre a final d'any un informe desfavorable instant el consistori a aportar més documentació sobre la topografia d'aquest indret, una parcel·la de 4.200 m² que està situada sobre un turó. Des d'Urbanisme reclamen saber què s'ha fet fins ara i quina és la situació de la vegetació, així com justificar que l'ordenació pendent de fer garanteixi la conservació del turó. És per això que demana que les edificacions futures es facin a les cotes més baixes. També exigeix que es dugui a terme un manteniment de la vegetació a l'espai lliure de la parcel·la i que es prevegi recuperar la que hi havia a la part frontal de l'habitatge que ja s'hi ha construït.

En aquest solar l'Ajuntament va concedir el 2006 una llicència errònia i el particular va aixecar una part de la casa envaint els límits de la protecció del turó que des de 1993 s'havia qualificat d'equipament esportiu coincidint que hi havia més arbrat. L'alcalde, Joaquim Mas (PSC), reconeix que l'error en l'anterior mandat es va produir per una confusió en la interpretació de diferents plànols on no es marcava igual l'àrea protegida. Mas defensa, però, que la voluntat ha estat de resoldre el problema i mirar com s'ha d'ordenar la resta de sòl edificable en aquest sector. “S'han fet les gestions en defensa dels interessos públics i no d'un particular, com alguns volen fer creure”, va manifestar l'alcalde. L'Ajuntament va aprovar al setembre els canvis en aquest sector per modificar els límits de protecció del turó que quedaven afectats amb la parcel·la i la casa existent.

LA XIFRA

4.200
Són els metres quadrats que ocupa la parcel·la i on el propietari pot fer fins a quatre cases

ERC critica el canvi dels límits de protecció

El portaveu d'ERC, Òscar Figuerola, defensa que el govern s'ha equivocat i que hauria d'haver revisat la llicència que va donar malament i afrontar-ne les conseqüències en comptes de mirar de canviar els límits de protecció del turó. Aquesta va ser una de les discrepàncies que van portar a ERC a marxar del govern, quan era al capdavant d'Urbanisme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.