Urbanisme

urbanisme

Amer manté els pisos il·legals

L'Ajuntament va aprovar ahir, amb els vots en contra d'ERC, una modificació puntual de les normes subsidiàries

L'ombra de Joan Güell, exalcalde independent d'Amer, encara plana sobre el principal problema que té la població de la Selva, i que pot costar una indemnització d'11,5 milions d'euros a una empresa constructora. L'any 2004, l'Ajuntament que presidia Güell va atorgar una llicència d'obres que ha estat declarada, tant en l'àmbit administratiu com en el judicial, il·legal. Resultat: dos blocs amb 76 habitatges aturats des d'aleshores i amb el conseqüent perjudici econòmic que comporta.

El nou govern de CiU, que presideix Alba Serra, va intentar ahir desencallar la situació aprovant una canvi puntual de les normes subsidiàries que permetessin legalitzar els dos blocs construïts.

Paral·lelament, la Generalitat ha presentat un contenciós administratiu per no haver ordenat l'enderroc dels dos blocs.

Tot i així, l'alcaldessa va assegurar que estan en contactes amb els responsables d'Urbanisme del govern català per evitar que s'hagi de fer l'enderroc, la qual cosa suposaria, de manera irremeiable, haver d'indemnitzar l'empresa constructora amb 11,5 milions d'euros.

Els cinc regidors de l'oposició hi van votar en contra, perquè consideren que els tràmits han de passar per la redacció d'un nou pla urbanístic, ja que la modificació de les normes subsidiàries afecten llocs i actuacions que no tenen res a veure amb els dos blocs que es van construir amb una llicència mal donada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.