Urbanisme

URBANISME

Declaren ferma la sentència per aixecar cases a Pedrinyà

El TSJC dóna al consistori un termini de deu dies per iniciar el canvi de les normes subsidiàries i permetre una urbanització de 85 xalets

El Suprem va desestimar el recurs municipal al setembre

La secció tercera de la sala del jutjat contenciós administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha decretat la fermesa de la sentència del març de 2008 favorable a la construcció d'una urbanització de 85 xalets al puig d'en Font de Pedrinyà. Després que al setembre el Suprem desestimés el recurs de cassació presentat pels opositors a les obres –el consistori de la Pera i la Plataforma Salvem Pedrinyà–, la secretària judicial ha atorgat al municipi un termini de deu dies per executar els termes de la sentència.

Així doncs, es declara nul l'acord del ple municipal del 5 de novembre de 2003, que va denegar la tramitació de l'expedient i el canvi de les normes subsidiàries de Pedrinyà. Segons va dictar el TSJC, el consistori disposava d'un termini de 30 dies per completar tots els canvis urbanístics. El govern municipal va adduir, fins i tot, que s'havien suspès les llicències fins que s'aprovés un nou pla urbanístic (POUM), però els magistrats van desestimar l'argument perquè havien transcorregut més de dos anys i el pla encara no havia tirat endavant. De fet, el POUM de la Pera continua encara encallat.

Les reaccions

L'alcalde del municipi, l'independent Josep Pi, explicava ahir a la tarda a aquest diari que encara és “massa aviat”, ja que tot just acaben de rebre el decret judicial. Malgrat això, explicava que intentaran “negociar amb els propietaris una solució del cas”.

D'altra banda, els lletrats de la immobiliària esperen que el consistori posi fil a l'agulla, ja que, en cas contrari, presentarien un incident d'inexecució de sentència. Casa Daurada tampoc descarta exigir una compensació econòmica pel “lucre cessant” entre haver pogut aixecar els habitatges en temps de bonança i fer-ho ara, en plena crisi.

LA XIFRA

85
cases
volia fer la promotora Casa Daurada a Pedrinyà. L'Ajuntament i una plataforma s'hi van oposar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona