Urbanisme

Es fa a Bocairent la consolidació del palau dels barons de Casanova

La mesura d'urgència busca evitar l'ensorrament de l'edifici de finals del segle XVIII

L'Ajuntament de Bocairent es troba immers en la realització d'una intervenció d'urgència per a consolidar l'estructura del palau dels barons de Casanova perjudicada, fonamentalment, per filtracions d'aigua.

El consistori va endarrerir l'inici dels treballs, previstos des de finals de l'any passat, a l'espera d'ajudes d'altres administracions per a dur endavant una actuació major, però l'absència d'aquestes ha obligat a executar la part més bàsica del projecte per un import de 23.000 euros procedents íntegrament de les arques municipals.

La intervenció tindrà una durada d'un mes i inclou tasques de neteja de la vegetació existent als voltants de l'edifici, així com de brutícia interior, ja concloses a hores d'ara. No obstant això, la principal tasca que s'està duent a terme és l'apuntalament de totes les estàncies per tal d'evitar el seu ensorrament.

El palau dels barons de Casanova és una construcció de finals del segle XVIII dedicada a l'esbargiment impulsada pel primer baró de la dinastia, Francisco Belda Pla, pare de Francisco Belda Asensio qui el va succeir a més de ser-hi diputat i procurador en Corts (1822-1823 i 1834-1835) com a exponents de la nova burgesia liberal local.

Per la seua rellevància històrica i ubicació, en ple nucli urbà, l'Ajuntament de Bocairent va elaborar el 2010 un estudi de reforma i d'habilitació realitzat per l'arquitecte Miguel del Rey per a la seua conversió en Centre social i cultural.

De fet, la primera fase dedicada a la reparació de cobertes i de l'estructura va ser presentada al Ministeri de Foment que estava disposat a incloure-la en les actuacions sobre patrimoni arquitectònic, històric i social amb una inversió de 600.000 euros; però la crisi i el canvi produït al Govern estatal va paralitzar la materialització del projecte, segons fonts municipals.

Per això, el consistori comença ara la realització d'actuacions parcials, però sense perdre de vista l'objectiu final de la seua completa rehabilitació i adequació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona